Skip to main content
Hrvatska policija

Hrvatska policija podigla krivičnu prijavu protiv Srbina: Terete ga za RATNI ZLOČIN u Vukovaru

Foto: Profimedia
Protiv bivšeg pripadnika srpske paravojne jedinice "Leva supoderica", 50-godišnjeg državljanina Srbije, podneta je krivična prijava zbog sumnje da je u novembru 1991. u Vukovaru počinio ratni zločin protiv zarobljenog hrvatskog vojnika, saopštila je jutros hrvatska policija.

Osumnjičeni nije dostupan hrvatskih nadležnim telima, a tereti se da je uz pomoć drugih pripadnika paravojne jedinice "Leva supoderica" počinio ratni zločin na štetu tada 21-ogodišnjeg hrvatskog vojnika.

Sad im smetaju i pesmice za decu!? Antisrpska histerija u Crnoj Gori nema kraja

Prema navodima policije, osumnjičeni je s još dvojicom pripadnika dobrovoljačke jedinice 21. novembra 1991, iz prostorija "Veleprometa" izveo zarobljenog hrvatskog vojnika i odveo ga u kuću u naselju Sajmište gde je bio smešten deo pripadnika jedinice.

UHVATILA IH PANIKA: Hrvati i Crnogorci ŠIRE LAŽI o moćnoj srpskoj vojsci

Kako se navodi u saopštenju, zarobljenika su tamo psihički i fizički zlostavljali tako što su ga udarali rukama i nogama, kao i puškom "pumparicom" po glavi i celom telu, a palili su mu i delove tela otvorenim plamenom upaljača i sveća. Takođe su ga udarali staklenom flašom po glavi, a potom su mu odlomljenim komadima stakla zadali više reznih rana po desnoj ruci i leđima.

hrvatska policija
Foto: Profimedia/ilustracija

Posle zlostavljanja, muškarac je odveden u logor u Srbiju u kojem je, zajedno s drugim zarobljenicima s područja Vukovara, bio zatvoren do razmene 1992. godine, navela je policija u saopštenju.

"Ne mogu više da nosim to na duši": Svedok ZVERSKOG UBISTVA srpskog dečaka Slobodana konačno PROGOVORIO

Policija je prijavu podela Županijskom državom tužilaštvu u Osijeku.

Pratite nas i na instagramu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
29 Beograd