Skip to main content
Crna Gora

I DALJE ŠOK U CRNOJ GORI! Od korone preminuo mladić (19) - ovo je zvanično objašnjenje Kliničkog centra

Foto: Profimedia
Pošast zvana korona i dalje uzima danak u Crnoj Gori.

Pravi šok u utorak je izazvala vest da je među osam preminulih u poslednjih 24 sata, što je izuzetno velika brojka u po broju stanovnika maloj Crnoj Gori, bio i mladić od samo 19 godina!

Mozzart daje najveće kvote na svetu: Ukrajina 1,85, Poljska 2,10, Švajcarska 1,25!

Mozzart daje najveće kvote na svetu: Ukrajina 1,85, Poljska 2,10, Švajcarska 1,25!

KORONA KOSI ZEMLJE REGIONA! U ovoj zemlji je zabeleženo 442 umrlih u samo jednom danu!

KORONA KOSI ZEMLJE REGIONA! U ovoj zemlji je zabeleženo 442 umrlih u samo jednom danu!

DRITAN PONOVO UDARA NA SRBE! Abazović koči rekonstrukciju vlade - smeta mu Demokratski front

DRITAN PONOVO UDARA NA SRBE! Abazović koči rekonstrukciju vlade - smeta mu Demokratski front

Nesrećni mladić preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore, odakle su saopštili da je pacijent je bio pozitivan na korona virus od 29. avgusta, a preminuo je od srčanog zastoja i nije bio vakcinisan...

- Pacijent je bio pozitivan na korona virus od 29. avgusta, a u nikšićku bolnicu je primljen 3. septembra. Samo dan posle, pacijent je transportovan u Klinički centar Crne Gore gde je odmah dobio monoklonska antitela koja je se koriste u ranoj fazi lečenja kovid infekcije. Posle nekoliko dana, pacijent je bio stabilnije i na neinvezivnoj ventilaciji sa koje je skinut 17. septembra i narednih 25 dana je proveo na kiseoničkoj maski. Međutim, tokom lečenja pacijent je imao srčani zastoj nakon čega je, na kratko, vraćena srčana funkcija, ali ubrzo nakon toga nastaje još jedan srčani zastoj posle čega prestaje odgovor na terapiju - saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore, povodom događaja koji je izazvao nevericu u celoj državi.

- Ovaj pacijent je bio nevakcinisan, zbog čega sve građane još jednom molimo da imunitet ojačaju vakcinacijom. Ranije smo, više puta, upozoravali da mladost nije odbrana od Delta soja korona virusa jer, osim disajnih puteva, izaziva fatalna oštećenja krvnih sudova i srca - saopšteno je iz KCCG.

Od ponedeljka u 15 do utorka u isto vreme u Crnoj Gori je dijagnostikovano 448 novopozitivnih slučajeva infekcije korona virusom a udeo novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih je iznosio 15,46 odsto.

Za isto vreme prijavljeno je osam smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz opština: Podgorica (2), Pljevlja (2), Nikšić (2), Ulcinj (1) i Plužine(1). Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.000. Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-19 u Crnoj Gori je 5.249. Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 135.981.

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd