fbpx
Skip to main content
uviđaj

IPAK PUŠTEN NA SLOBODU? Oglasilo se tužilaštvo povodom slučaja oca koji je zaboravio dete u kolima - otkriveni NOVI DETALJI

Foto: Youtube/Printscreen/CROPIX
Otkrivena su i dva nova detalja o ovom slučaju.

U popodnevnim satima Državno Tužilaštvo Republike Hrvatske (DORH) je objavio saopštenje o 34-godišnjaku koji je juče ujutro u Kninu u automobilu zaboravio na dete, koje je naposletku umrlo.

LAST MINUTE CENE: Dubai od 399 €, Kipar od 429€ Platiš 5, dobiješ 7 noći – platiš 7, dobiješ 9 noći

LAST MINUTE CENE: Dubai od 399 €, Kipar od 429€ Platiš 5, dobiješ 7 noći – platiš 7, dobiješ 9 noći

KNIN TUGUJE ZA NASTRADALIM DEČAKOM: Sutra je Dan žalosti u tom gradu, protiv oca podneta krivična prijava

KNIN TUGUJE ZA NASTRADALIM DEČAKOM: Sutra je Dan žalosti u tom gradu, protiv oca podneta krivična prijava

SRAMOTNA I SKANDALOZNA IZJAVA HRVATSKOG PREDSEDNIKA - "Neka je Mladić tamo, lepo mu je tamo"

SRAMOTNA I SKANDALOZNA IZJAVA HRVATSKOG PREDSEDNIKA - "Neka je Mladić tamo, lepo mu je tamo"

Muškarac je, kaže DORH, ispitan, nakon čega je pušten na slobodu jer je ocenjeno da ne postoje zakonski uslovi za istražni zatvor.

Osim toga, DORH je u saopštenju otkrio dva nova detalja. Otac je 34-godišnjak, a dečak je rođen 2015. godine.

- U Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku ispitan je hrvatski državljanin (1987.) koji je priveden uz kaznenu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje krivičnog dela povrede detetovih prava iz članka 177. stavka 2. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona.

Prema navodima krivične prijave, postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. juna 2021. oko 8:00 u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dete (2015.) u dečji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu. Kada je oko 15:00, nakon poziva supruge, otišao do automobila, zatekao je dete bez svesti te ga je izneo iz automobila. Radnici hitne pomoći pokušali su da reanimiraju dete, no nisu uspeli pa je u 15:30 konstatovana smrt deteta - saopštio je DORH.

- Državno tužilaštvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenog nije predložilo određivanje istražnog zatvora, budući da je ocenjeno da za to nema zakonskih uslova.

- O daljem postupanju državnog tužilaštva biće odlučeno nakon što državnom tužilaštvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije deteta - stoji u saopštenju.

Ranije se oglasila policija

Podsetimo, ranije danas o ovom slučaju se oglasila policija. Oni su tada rekli da je otac u pritvoru.

- Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 8. juna u jutarnjim satima u Kninu neodgovornim postupanjem prema svom detetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzročio njegovu smrt. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave - stoji u saopštenju policije od ranije danas.

Podsetimo, juče popodne u zaključanom autu u Kninu umro je petogodišnji dečak. Beživotno telo nesrećnog dečaka pronađeno je na parkiralištu u Jovićevoj ulici.

Stravični detalji tragedije

Kako se saznaje, otac, majka i dečak ujutro su od kuće krenuli automobilom. Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, pre nego što ode na posao, trebao da odvede sina u vrtić. Dečak, međutim, nije stigao u vrtić.

Kako se sumnja, otac je otišao na posao i ne shvativši da dečaka koji je spavao na zadnjem sedištu automobila nije odvezao u vrtić i da je još u automobilu. Parkirao je auto i otišao. Dečak je ostao na zadnjem sedištu automobila, zaključan. Temperatura je u Kninu išla preko 28 stepeni Celzijusovih u hladu.

U ovom trenutku nije poznato da li se dečak probudio i da li je pokušavao da pozove pomoć, ali zna se da se nedaleko od mesta na kojem je automobil bio parkiran odvijaju radovi, gradi se zid. Sve to stvara popriličnu buku, pa je moguće i da dečaka niko nije čuo. BMW ima i zatamnjena zadnja stakla, pa dečaka, premda se tek nekoliko metara od mesta na kojem je bio automobil nalaze kontejneri za smeće, očito nitko nije ni vidio.

Majka došla po sina u vrtić, tamo ga nije bilo

Oko 15 sati majka je došla po dečaka u vrtić, ali tamo ga nije bilo. Teta je rekla da u vrtić nije ni stigao.

Majka je nazvala supruga, no on je bio uveren da je dečaka ostavio u vrtiću, pa su se čak i pregledavali snimci nadzornih kamera.

Otac tek popodne dečaka izvukao iz auta, više nije bilo spasa

Kada je shvatio da dečak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svesti. Pokušao je da ga reanimira, no dečaku više nije bilo spasa.

Otac se, rekli su Kninjani, naposletku kod automobila srušio u nesvest.

Vremenska prognoza
Kiša sa grmljavinom
22 Beograd