fbpx
Skip to main content
škaljarci

ISPLIVALI RAZGOVORI SNIMLJENI POD MERAMA! Agović označen kao deo škaljaraca - ovo su detalji sa suđenja

Foto: MUP/YoutubePrintscreen/Argument TV
Saša Agović označen je od strane istražnih organa kao član kriminalne organizacije ubijenog Stevana Stamatovića, koja je 2017. godine planirala likvidaciju Radojice Zekovića.

Saša Agović, kojeg Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore tereti da je deo kriminalne organizacije Stevana Stamatovića, negirao je povezansot sa tim navodima. Ubijeni Stamatović je u evidenciji policije označen kao jedan od vođa škaljarskog klana.

SPAS ZA UGOSTITELJE: Ova aplikacija olakšava svakodnevni posao, a potpuno je BESPLATNA!

SPAS ZA UGOSTITELJE: Ova aplikacija olakšava svakodnevni posao, a potpuno je BESPLATNA!

VELIKA TRAGEDIJA: Mladi crnogorski političar (28) preminuo od posledica saobraćajne nesreće

VELIKA TRAGEDIJA: Mladi crnogorski političar (28) preminuo od posledica saobraćajne nesreće

KOMŠIJE UVODE NOVE MERE U BORBI PROTIV KORONE: Crna Gora preduzela novi korak, evo koja pravila važe od danas

KOMŠIJE UVODE NOVE MERE U BORBI PROTIV KORONE: Crna Gora preduzela novi korak, evo koja pravila važe od danas

Danas je u podgoričkom Višem sudu nastavljeno preslušavanje razgovora snimljenih merama tajnog nadzora, između optuženog Agovića i njegove majke, bivše supruge, brata i osoba preko kojih pokušava da ostvari komunikaciju sa kumom, koji se nalazi u zatvoru zbog optužbi da je učestvovao u pokušaju ubistva Radojice Zekovića.

Agović je na pitanje svog advokata Damira Lekića pred sudom kazao da danas preslušani razgovori nemaju veze sa kriminalnom organizacijom i da on nema veze sa tim. Naveo je da, kako se može čuti, razgovor vode najviše njegova sada bivša žena i njegova majka. On je rekao da su one pričale o stvarima koja se odnose na djela za koja je on ranije osuđen.

- Stizale su neke poruke pa sam brisao, neki Stefan Popović... pitao je mogu li te probuditi... stizale su poruke od Nataše da si bio u PG, da si nekom pretio pištoljem.... - deo je razgovora iz mera tajnog nadzora za koje je Agović rekao da je pričao sa bratom i da je u pitanju svađa jer je zbog, sada bivše žene, bio ljubomoran.

Za deo razgovora koji je preslušan pred sudom a koji glasi "jesi uzeo ono, treba mi ono, maknuću ga pa ću da ga uzmem..." Agović je naveo da ga je sramota ali da će da kaže o čemu se radi.

- Ja koristim džoint, pa sam pitao oca gde je... da ne mislite da je neka količina, radi se o džointu marihuane - pojasnio je sudiji Biljani Uskoković optuženi.

- Hvala za pretres - glasi poruka koja je takođe iz mera tajnog nadzora a za koju je Agović rekao da je poslao bivšoj ženi jer mu je tada bio pretres i smatrao je da ga je žena prijavila policiji. On je naveo da se ranije skoro stalno svađao zbog ljubomore sa ženom i da se zbog toga svađao sa svima.

- Izgleda da su oni svesni da ja nemam veze sa tim, nađen je motor na livadi... ja sam rekla da mogu doći pred policijom i da i jedan kaže jesam li ja rekla... znaš gde se krije... mora da je kod njega na selo - deo je razgovora između bivše žene optuženog i majke optuženog na šta je majka Agovića rekla "ko zna šta je u pitanju, vidiš da je on vozio taj motor, zna li Nana. Oni su njega vrebali od kako je izašao iz zatvora i ovo je prvi put da se negde kretao". 

Agović je naveo da pričaju njegova bivša žena i majka i da se radi, kako on misli, o oružju za šta je već osuđen i odslužio sam kaznu. 

- Ovo nema nikakve veze sa organizacijom - naglasio je Agović sudu govoreći o preslušanim razgovorima i transkriptima koji su iz mera tajnog nadzora.

Za sledeća saslušanja planirano je da svedoči Milan Lješnjak, koji je ranije osuđen u predmetu koji se vodio protiv Stamatovića i drugih za pokušaj ubistva Radojice Zekovića. Takođe, Agović je predložio da budu saslušani kao svedoci i njegova majka, baba, bivša žena....

Podsećamo, Saša Agović označen je od strane istražnih organa kao član kriminalne organizacije ubijenog Stevana Stamatovića, koja je u maju 2017. godine planirala likvidaciju Radojice Zekovića, postavljanjem bombe ispod njegovog automobila. Osim njega, optužnicom za ovo krivično delo teretio se i Dejan Deletić, Aleksandar Bojović, Milan Lješnjak, Stefan Balević, sada pokojni Đorđe Božović...

Vremenska prognoza
Slaba kiša
7 Beograd