Utorak 19. mar 2024.
Ivo Sanader

Ivo Sanader proglašen krivim u aferi Hypo: Osuđen na 2 i po godine zatvora

Foto: Profimedia
Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader danas je na zagrebačkom Županijskom sudu proglašen krivim za ratno profiterstvo u aferi Hypo. Nepravosnažno su ga osudili na dve i po godine zatvora zbog primanja provizije u ratno doba od austrijske Hypo banke.

Naloženo mu je i da u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude uplati 3,61 milion kuna. U kaznu mu se uračunava vreme koje je proveo u istražnim zatvorima nakon što mu je izrečena nepravosnažna presuda 2012. godine.

Milo falsifikuje crnogorsku istoriju, pa UDARIO NA SVETOG SAVU! Glavna krivica svetitelja što je bio SRBIN!

"Ugrozio bezbednost" i "širio rasizam i ksenofobiju": Uhapšen muškarac koji je pretio poslanicima na Fejsbuku

Sudija je rekla kako je Sanader prilikom uslova o zajmu dogovorio da mu Hypo banka isplati proviziju u gotovini i to u visini od 5% zajma. To je iznosilo ukupno oko 7 miliona šilinga. 

Ivo Sanader
Foto: Profimedia

Sanader je na sud stigao nešto pre 13 časova kako bi prisustvovao izricanju presuda. Prva je već izrečena, a ona druga, za prodaju jeftine struje Diokiju, biće poznata u 14 časova.

RUSI ČUVAJU PRAVO: Moskva ne menja stav, MAKEDONIJA ostaje MAKEDONIJA

Presude čita sudija Jasna Galešić, koja je vodila oba postupka protiv bivšeg premijera. Sanadera su uhapsili dok je 10. decembra 2010., plaćao putarinu kraj austrijskog Salzburga.

Pratite nas i na instagramu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd