Utorak 19. mar 2024.
Cetinje

IZA NJEGOVIH REČI STAJE SVAKI SRBIN! Ponosno i bez straha među "dušmane" - Ninoslav PRKOSI CRNOGORSKOM REŽIMU!

Foto: Twitter/PrintScreen/ToloskaP
Mitropolija crnogorsko-primorska SPC otkazala je juče litiju koja je na Cetinju trebalo da bude održana tokom današnjeg dana

Moleban će se održati u Cetinjskom manastiru, kako je i bilo najavljeno, ali Litije do Ćipura neće biti, jer Mitropolija pokazuje dobru volju radi dobrobiti svih građana Cetinja i Crne Gore.

Litija je trebala da protekne u miru i dostojanstveno u neposrednoj blizini Cetinjskog manastira do Ćipura, gde se svake subote održava Služba Božija.

SKANDAL U CRNOJ GORI: Srbe na Cetinju provociraju Tompsonovim pesmama! (VIDEO)

SKANDAL U CRNOJ GORI: Srbe na Cetinju provociraju Tompsonovim pesmama! (VIDEO)

DOKLE VIŠE? Crnogorskom predsedniku PONOVO META Beograd i Moskva!

DOKLE VIŠE? Crnogorskom predsedniku PONOVO META Beograd i Moskva!

MILAČIĆ ODGOVORIO CETINJANIMA: Protiv koga se vi borite, djeco moja?

MILAČIĆ ODGOVORIO CETINJANIMA: Protiv koga se vi borite, djeco moja?

 Njen cilj je trebao da bude isto ono što je cilj svih molitvenih okupljanja ovih sedmica: molitva za mir, bratsku slogu i ljubav, koja je narušena donošenjem bezakonog propisa o slobodi veroispovesti, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska SPC.

Uoči održavanja litije oglasio se i  načelnik Službe za obračun i naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta Budve Ninoslav Kaluđerović koji je poznat po svom rodoljublju i podršci srpskom narodu i braći u borbi protiv Zakona o slobodi veroispovesti. Naime, on je na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk poslao snažnu poruku svojim sugrađanima i iskazao im podršku. 

-Eee, pa ovako: pošto će se usred moga Cetinja braniti Crna Gora od dušmana, da bi bili na čisto, JA, Ninoslav Kaluđerović, potomak Save Očinića Kaluđerovića, sam dušmanin, i kada bude organizovana litija na Cetinju prvi ću biti koji će biti u toj skupini dušmana. Vidimo se - napisao je on.

Nakon njegove objave usledile su pozitivne reakcije na njegovu objavu, kao i komentari podrške. Poznato je i da je Ninoslav Kaluđerović prvi ustao protiv spornog zakona u Budvi i da je narod stao uz njega i tada. 

Moleban u Cetinju

Moleban će se održati u Cetinjskom manastiru, kako je i bilo najavljeno, ali Litije do Ćipura neće biti. Mitropolija pokazuje dobru volju radi dobrobiti svih građana Cetinja i Crne Gore i uvažava sugestiju Uprave policije, koja je umolila Mitropoliju da se od Litije uzdrži u ovom trenutku.

Argumentacija policije je bila da su u posedu pouzdanih informacija da bi u toku Litije moglo doći do ozbiljnog narušavanja reda i mira, te da bi za njeno održavanje morale biti angažovane brojne policijske snage. Mitropolija je upoznala Policiju da sa strane Crkve, kao ni i u drugim gradovima, ne bi bili inicirani nikakvi incidenti.

Kako se ne bi doprinosilo mržnji među braćom, a da se ne bi ugrozilo dostojanstvo Litija i prelepe slike koje ovih dana dolaze sa ulica crnogorskih gradova, koje bi pale u senku policijskih kordona na Cetinju i eventualnih incidenta, Litija na Cetinju zasad neće biti održavana.

Ranije je bilo najavljeno da će u četvrtak biti održana prva litija na Cetinju u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

 

    

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd