fbpx
Skip to main content
Bakir Izetbegović

IZETBEGOVIĆ SE OSILIO, PA PRETI: Nikoliću, razmisli da li bi trebalo da dođeš

Foto: Profimedia
Nema srama

Bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović pozvao je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da razmisli o dolasku u Banjaluku na obeležavanje Dana Republike Srpske, 9. januara.

- Gospodin Nikolić bi trebao da dođe u februaru u Sarajevu. Kada je u pitanju dolazak u Banjaluku, javno bih ga zamolio da razmisli o toj stvari. Dobrodošao je uvek, ali zarad boljih odnosa na koje se zaklinjemo svi, neka razmisli o činjenicama", istakao je Izetbegović.

BAKIR OPET PRETI: Dodik želi da osamostali RS, ali neće mu proći!

Prema njegovim rečima, 9. januar je kao praznik ukinut odlukom Ustavnog suda BiH.ž

Tomislav Nikolić
Foto: Profimedia

- Dakle, 9. januar je ukinut odlukom Ustavnog suda kao dan entiteta RS. U apelaciji ali i po mišljenju Venecijanske komisije, koja je ekspertsko savetodavno telo najreferentnije pri Savetu Evrope. Utvrđeno je da se radi o diskriminišućem prazniku. Niko nema ništa protiv RS-a i da ona slavi dan nastanka, ali to ne treba dan koji vređa druge ljude u tom entitetu - istakao je i dodao:

- Mislim da gospodin Nikolić ne bi trebao svojim dolaskom stati na stranu nečega što diskriminiše bilo koga u ovoj državi. Radovalo bi mi da dođe neki drugi dan i da se ne pridružuje proslavi koja će povrediti bilo koga u BiH.

Pročitajte i:

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd