fbpx
Skip to main content
Tompson

Jad i čemer KRVAVOG "HEROJA": Tompson svoju "Kninsku kraljicu" spevao na taktove STARE KOSOVSKE PESME?

Foto: YouTube/PrintScreen/123edi1
Pevač bio aktivni učesnik akcije "Oluja"

Marko Perković Tompson već više od dve decenije miljenik je svih najvećih pobornika ustaštva u Hrvatskoj. 

Ovaj hrvatski "nacionalni heroj" svoju karijeru izgradio je na velikom broju pesama u kojima govori o "Domovinskom ratu", oslobođenju "majke" Hrvatske, četnicima i vrbama, i u kojima poziva na najgore moguće oblike nasilja i mržnje prema Srbima. 

Jedan od najžešćih zagovornika ustaštva i dokazani mrzitelj Srbije i Srba, Marko Perković Tompson, već više od dve decenije miljenik je i vladajućih garnitura u Republici Hrvatskoj. 

Četvrt veka kasnije NI PEDALJ DALJE OD RATA: Tompsonova "Stići će vas naša ruka i u Srbiji" ponovo u Splitu, NA PROSLAVI "OLUJE"!

Četvrt veka kasnije NI PEDALJ DALJE OD RATA: Tompsonova "Stići će vas naša ruka i u Srbiji" ponovo u Splitu, NA PROSLAVI "OLUJE"!

 

 

Gotovo da ne postoji nijedna proslava "nacionalnog" karaktera, a koja obično podrazumeva i veličanje ubijanja, klanja i etničkog čišćenja Srba i svega što je srpsko, a da na njoj glavni klovn za zabavu i buđenje najcrnjih nacionalističkih pobuda širokih narodnih masa nije upravo Marko Perković Topson. 

Bez imalo uzdržavanja, može se reći da se Marko Perković Tompson i ustaška retorika koju zagovara u svojim "velikih hitovima", izvesni stožer hrvatskog nacionalnog bića. Drugi stožer, nije da imaju. 

No, ovaj spektakularni klovn na navijanje, koji već dve i po decenije ponavlja jedno te isto "Srbe na vrbe!" i "Stići će vas naša ruka i u Srbiji", ono o čemu peva u svojim hitovima, zaista je i doživeo. 

"Oslobađao" je "lijepu njihovu" od Srba i dobro zna kako se to radi. I te kako. 

Naime, Marko Perković Tompson, kako su prenosili hrvatski mediji, bio je i aktivni učesnik akcije "Oluja" i, kako se navodi, među prvima koji su ušli u "tek oslobođeni Knin". 

akcija Oluja
Akcija "Oluja"
Foto: Profimedia

Ipak, u svoj silini nacionalnoga zanosa i najboljima ponešto promakne. U Tompsonovom slučaju ne tako malo. 

Jedna od mnogima omiljenih pesama ovog istaknutog hrvatskog domobranitelja jeste i čuvena: "Anica Kninska kraljica". 

Stihovi ove pesme, a da ne znamo ko ih je spevao, mogli bi možda biti čudni, ili čak i za proučavanje. Apropo toga, Tompsonovi koncerti, godinama su bili zabranjivani u Holandiji, Lucernu, kao i velikom broju nemačkih gradova, gde je više puta okarakterisan kao "fašistički pevač". 

"Zbog Anice i bokala vina,
zapalit ću Krajinu do Knina

Zapalit ću dva, tri srpska štaba,
da ja nisam dolazio džaba."

Ovako u svom prepoznatljivom maniru peva Tompson u svojoj "Kninskoj kraljici". Naizgled, "ništa čudno".

Ipak, čini se kao da mu je nešto promaklo.

Oluja infografika
Foto: Srbija Danas

Ako ste barem jednom u životu čuli pesmu "Sini jarko Sunce sa Kosova", odmah ćete primetiti da je melodija ove pesme i Tompsonove "Kninske kraljice" gotovo identična. 

Ukoliko zanemarimo tekst pesme "Sini jarko Sunce sa Kosova" koji je napisan 1999. godine, ali koji se za dve decenije toliko odomaćio u našem narodu da se ova pesma danas smatra izvornom, sporna melodija na koju je Tompson spevao svoju "Kninsku kraljicu" jako je stara i pretpostavlja se da potiče sa Kosova i Metohije.

Vremenom je na prostorima na kojima su živeli i žive Srbi na ovu melodiju nastalo više pesama, čak i partizanskih, koje su se odomaćile kao narodne. Jedna od njih je i pesma "Sini jarko Sunce sa Kosova". 

Poigra se život, pa na staru kosovsku melodiju nastane i krvava "Kninska kraljica".

Jel pravedno ili nije, od života, najbolje prosudite sami...

 

Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)

 

 

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd