Skip to main content
Milica

OTKRIVENE NOVE JEZIVE PORUKE: Evo šta je još dečak (13) pisao na TikToku devojci koja je izvršila samoubistvo (FOTO)

Foto: TikTok Printscreen
Da li se ovo dvoje mladih poznavalo ili su se samo "znali sa društvenih mreža" za sada nije poznato

Društvenom mrežom TikTok danima kruže oproštajne poruke prijatelja dvadesetogodišnje M. G. iz okoline Pjevlja koja je 27. jula izvršila samoubistvo skokom sa mosta na Tari. Dvadesetogodišnjakinja je bila jako popularna na ovoj društvenoj mreži među mladima iz Crne Gore. Njena smrt pokrenula je još jednu tragediju - dvadesetak dana kasnije, trinaestogodišnji dečak, takođe iz okoline Pjevalja, koji je ovu devojku pratio na TikToku i često joj pisao poruke, prekjuče je takođe izvršio samoubistvo. Na istom mestu, na isti način.

"USKORO ISTI MOST, ISTA PATIKA, ISTO SVE" Jezive poruke se šire mrežama posle samoubistva dečaka i devojke (FOTO)

"USKORO ISTI MOST, ISTA PATIKA, ISTO SVE" Jezive poruke se šire mrežama posle samoubistva dečaka i devojke (FOTO)

"LEPO SPAVAJ DRAGA, ČEKAJ ME GORE" Drugarica se potresnim rečima oprostila od Milice - devojka ostavila oproštajno pismo

"LEPO SPAVAJ DRAGA, ČEKAJ ME GORE" Drugarica se potresnim rečima oprostila od Milice - devojka ostavila oproštajno pismo

TORNADO U HRVATSKOJ: Snažno nevreme pogodilo susede, slike iz Dalmacije i Splita OBIŠLE REGION (FOTO/VIDEO)

TORNADO U HRVATSKOJ: Snažno nevreme pogodilo susede, slike iz Dalmacije i Splita OBIŠLE REGION (FOTO/VIDEO)

"Lepo spavaj draga, odmori se lepo i čekaj me gore", napisala je jedna drugarica M. G. koja je danima ranije objavljivala njihove zajedničke fotografije i snimke. Ispod te objave ređali su se zabrinuti komentari korisnika ove društvene mreže koju su se šokirali informacijom o samoubistvu mlade TikTok zvezde iz Crne Gore.

M. G. se ubila tako što je skočila sa mosta, sa visine od oko 180 metara u provaliju. Njeno telo pronađeno je sutradan u reci Tara u blizini crkve.

Na sve komentare o njenoj smrti, i oproštajne poruke, uključivao se i trinaestogodišnjak iz Pljevalja. On je ostavljao komentare poput "Dušo" ili "imajte malo poštovanja za nju".

Dečak je potom počeo da ostavlja poruke da je ona njegova ljubav i da će joj se uskoro pridružiti.

"Uskoro, isti most, ista patika, isto sve", napisao je dečak.

Ispod još jednog komentara na koji je odgovorila M. G. isti dečak ostavio je poruku: "Legende i anđeli nikada ne umiru. Volim te zauvek, dolazim ubrzo M."

Poruka na tik toku
Poruka na tik toku
Foto: TikTokPrintscreen

Na ovoj društvenoj mreži devojku mnogi oslovljavaju kao "anđeo" i "legenda", pa je tako jedna od poruka i:

"Nedostaješ mi, legendo. Volim te iako te nikad nisam upoznao. Leti visoko legendo".

Komentar na tik toku
Komentar na tik toku
Foto: TikTok Printscreen

Podsetimo, misterija dva samoubistva u Crnoj Gori još traje. Naime, tinejdžer (13) je samoubistvo izvršio na istom mestu i na isti način, kao što je dvadesetak dana ranije, 27. jula, sebe ubila dvadesetjednogodišnja M. G. iz okoline Pljevalja. Da su ova dva slučaja povezana jasno ukazuju njihovi profili na društvenim mrežama - oboje su na Instagramu ostavili istu poruku: natpis "Safe place" (Sigurno mesto) i šest srca u duginim bojama - istim redosledom, istim fontom. Da situacija bude još bizarnija pratili su, i pratio ih je identičan broj ljudi - 538.

Da li se ovo dvoje mladih poznavalo ili su se samo "znali sa društvenih mreža" za sada nije poznato, ali je jasno da je dečakova smrt povezana sa samoubistvom dvadesetogodišnjakinje. Na svom profilu na društvenoj mreži TikTok ova devojka je imala samo jednu objavu - tematski snimak sa drugaricom. Ispod tog klipa trinaestogodišnji dečak, nakon njenog samoubistva, ostavio je poruku: "Uskoro, isti most, ista patika, isto sve", napisao je dečak.

Nakon toga, na profilu koji je potpisan drugim imenom, međutim u njegovom nastavku vidi se pravo ime preminulog dečaka, na dan samoubistva objavljen je video - tematski isto odrađen kao i poslednji klip preminule devojke, u kom je objavio njene fotografije. Istog dana i profilna slika je promenjena i postavljena je fotografija preminule M. G.

Slika koju je objavio dečak
Slika koju je objavio dečak
Foto: TikTok Printscreen

"Želim da idem u Raj" napisano je iznad glave čiča-gliše koji predstavlja dečaka. Pored njega u klipu stoji isto tako nacrtana devojčica indigo plave kose, kakvu je imala i M. G. uz opis "Devojka koju volim, a koja je u Raju".

Nakon ove slike na snimku se uz pesmu smenjuju slike dvadesetogodišnje M. G. a potom i slike sa dve rečenice:

"Moja glava je veoma mračno mesto" i "Gde je moj srećan kraj?"

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni...

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd