fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

KAKO ĆE SE FORMIRATI NOVA VLADA U CRNOJ GORI? Milo sprema PODMUKLI PLAN, isplivali šokantni podaci!

Foto: Profimedia
Đukanovićevi mentori će, prema mišljanju Petronijevića, insistirati da se demontaža tako kriminolog režima odvija postepeno, a to može da oteža formiranje Vlade.

Pitanje obračuna sa kriminalnim strukturama u Crnoj Gori nije lako rešivo, organizovanje reforme pravosuđa je krvav posao, jer tako katastrofalno stanje u pravosuđu verovatno ne postoji ni u Africi, ocjenjuje advokat Goran Petronijević, uz upozorenje da će mentori predsednika Crne Gore Mila Đukanovića pokušati da uspore demontažu dosadašnjeg sistema.

PREOKRET U CRNOJ GORI! Ova stranka odbila da bude u sastavu nove vlade

PREOKRET U CRNOJ GORI! Ova stranka odbila da bude u sastavu nove vlade

HITAN POZIV KNEŽEVIĆA I MANDIĆA LIDERIMA MANJINA: Kao predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori imamo JEDAN ZAHTEV

HITAN POZIV KNEŽEVIĆA I MANDIĆA LIDERIMA MANJINA: Kao predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori imamo JEDAN ZAHTEV

MI SMO ČUVARI CRNE GORE! Krivokapićeve reči žestoko su uzdrmale Milov režim (FOTO)

MI SMO ČUVARI CRNE GORE! Krivokapićeve reči žestoko su uzdrmale Milov režim (FOTO)

Petronijević ističe da se taj problem, međutim, neće rešavati na nivou zemlje, već na višem koji je, nažalost, oličen u interesima onih država koje utiču na takvo stanje u Crnoj Gori.

- Da je predsjednik DPS-a Milo Đukanović bio pušten niz vodu bilo je vidljivo i prije izbora. Njemu je dat signal da ako uspije da pokrade izbore onda će oni to verifikovati, ali ako ne uspe, onda neće stati iza njega. Dakle, on je od strane svojih stranih mentora prepušten sudbini odluke naroda, a na to se samo i čekalo - kaže Petronijević.

Štiteći Mila, njegovi mentori štite sebe

On podseća da niko nije reagovao na sve krađe Mila Đukanovića, na preko 62.000 fantomskih glasova i na 21.500 Srba koji čekaju upis u državljanstvo, a za to su imali sve uslove.

Smatra da je taj disparitet stvoren namjerno da bi se jedan narod potpuno izbacio iz političkog odlučivanja, a što je sve, međutim, dovelo do toga da se Đukanović sada nalazi u lošoj situaciji koja će postati još gora.

Postoji, međutim prema Petronijevićevom mišljenju, jedna vrsta prećutne zaštite od strane njegovih mentora koji pokušavaju da opstruišu ili kontrolišu formiranje vlade u Crnoj Gori.

Tako katastrofalono stanje u pravosuđu ne postoji ni u Africi

Đukanovićevi mentori će, prema mišljanju Petronijevića, insistirati da se demontaža tako kriminolog režima odvija postepeno, a to može da oteža formiranje Vlade.

Ipak, on je ubeđen da će svi faktori koji su učestvovali u prvoj demokratskoj izbornoj pobjedi formirati i prvu demokratsku vladu.

- Resor pravde je veoma važan, a ja sam jedan od fanatika koji i dan danas vjeruje u nju iako sam svjestan gdje je i na kom nivou svetsko pravo, a onda i lokalno. Ono što sam u Crnoj Gori mogao da vidim kroz učešće u postupcima, mogu sa sigurnošću da kažem da tako katastrofalno stanje u pravosuđu i tako privatno pravosuđe i privatna država ne verujem da postoji i u Africi. Onaj ko dođe na mjesto ministra pravde imaće jako težak zadatak, a znam da među crnogorskim kolegama, tužiocima, sudijama pa i političarima ima ljudi koji vjeruju u pravdu i koji su riješeni da se uhvate u koštac sa nekom vrstom regeneracije prava - uveren je Goran Petronijević.

Đukanović motiv za jedinstvo široke koalicije

On primjećuje da oni koji i dalje štite Đukanovićev režim smatraju da nova Vlada neće dugo trajati, da će antagonizmi između različitih političkih struja koje su učestvovali u stvaranju ovako široke narodne koalicije preovladati i da će se oni ponovo vratiti na bijelom konju.

- Ja sam optimista i mislim da se to neće dogoditi, jer svi činioci nove vlasti imaju zajednički imenitelj koji je nezamjenljiv - da se Milo Đukanović i njegov režim nikada više ne vrate na vlast - kaže Petronijević.

On se nada da će se konačno Crna Gora upisati na spisak demokratskih zemalja ali dodaje da treba biti svjestan da to ne može da se desi preko noći.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd