fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

Zbog poklona koji je sin Mila Đukanovića dao svom ocu ustala je cela Crna Gora!

Foto: Profimedia
Zbog poklona koji je sin Mila Đukanovića dao svom ocu ustala je cela Crna Gora! Ukoliko Đukanović ne prijavi poklon u roku, Agecija za sprečavanje korupcije ima ovlašćenje i zakonski osnov da ga kazni zbog kršenja Zakona o sprečavanju korupcije.

- Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, ipak će morati da prijavi poklon od skoro 17 hiljada evra kojim je pokrio minus na svojoj kreditnoj kartici kod Atlas Banke, a koji je navodno dobio od svog sina Blaža Đukanovića - saopštio je Dejan Milovac, direktor Istraživačkog centra Mreže za afirmaciju nevladinog sektora.

KAKAV OBRT! PADA LI TO VLAST U CG POSLE 30 GODINA?! Protiv Đukanovića ustali i NJEGOVI glasači

KAKAV OBRT! PADA LI TO VLAST U CG POSLE 30 GODINA?! Protiv Đukanovića ustali i NJEGOVI glasači

Kako navodi, ukoliko Đukanović to ne u radi u roku, Agecija za sprečavanje korupcije ima ovlašćenje i zakonski osnov da ga kazni zbog kršenja Zakona o sprečavanju korupcije.

- Atlas Banka je krajem januara ove godine informisala javnost da je sporni dug na kreditnoj kartici u celosti pokriven, a Đukanović je ubrzo potom dao objašnjenje da je to u njegovo ime uradio njegov sin sa, kako je istakao, regularnog računa. Tumačenje Agencije za sprečavanje korupcije da Đukanović nema zakonsku obavezu da to uradi je ne samo proizvoljno i nezakonito, već pre svega oslikava nivo servilnosti koju ova institucija i njen direktor na dnevnoj osnovi ispoljavaju prema šefu DPS-a - ističe se u saopštenju.

Naime, ASK je u svom tumačenju pošao od predpostavke da je Blažo Đukanović i dalje član domaćistva, te da po tom osnovu stariji Đukanović nije morao prijavljivati poklon koji je dobio od svog sina.

ROD I ODROD SVOG PLEMENA: Kako je Milo, kad je porastao, postao Crnogorac

ROD I ODROD SVOG PLEMENA: Kako je Milo, kad je porastao, postao Crnogorac

- Prema podacima iz do sada predatih izveštaja o prihodima i imovini porodice Đukanović, Blažo Đukanović od 2010. godine više ne živi sa svojim roditeljima. To su potvrdili i u ASK-u kada su naglasili da nemaju zakonsku obavezu da proveravaju imovinu mlađeg Đukanovića. Kako Blažo Đukanović više nije član domaćistva, njegov poklon ocu od blizu 17 hiljada eura je morao biti tretiran kao poklon bilo koje druge osobe, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije - dodaje se u saopštenju. U MANS-u ocenjuju da ukoliko ASK ostane pri svom tumačenju, ništa ne sprečava crnogorske javne funkcionere da od svojih potomaka primaju novac i nekretnine u neograničenom obimu, a da to nisu u obavezi da prijave.

- U praksi, članovi porodice javnih funkcionera koji više nisu i članovi domaćinstva, odnosno ne žive sa javnim funkcionerom, bi mogli i novcem stečenim kriminalnim aktivnostima da vraćaju dugove, kredite, pokrivaju minuse na karticama, to bi bilo savim u redu za ASK jer oni nemaju obavezu da proverava poreklo tog novca - objašnjavaju u MANS-u i dodaju da prema Zakonu o sprečavanju korupcije, aktuelni Predsednik Crne Gore je imao 30 dana da sporni poklon prijavi ASK-u, što je rok koji ističe naredne nedelje.

Isti Zakon, kako navode, propisuje i prekršajnu kaznu za javnog funkcionera koji ne prijavi poklon, a koja se kreće od 500 do 2000 evra.

 

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Koja d inn's picture

Koja d inn

On njemu serdare a on njemu vojvodo ali se nisu prijavili ,,mamy. Sta ce se desiti dali ce pomoc stici preko bare ili ispod Prokletija.

1 | 1

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
13 Beograd