fbpx
Skip to main content
Zvicer

KAVČANE UNIŠTAVA IZDAJA IZ SOPSTVENIH REDOVA: Još jedan član ozloglašenog klana se pokajao i "propevao"

Foto: Profimedia/detective-info.com.ua
Sredinom maja slovenačka policija uhapsila je nekoliko pripadnika ogranka kavačkog klana. Jedan od trojice koji su bili osnivači slovenačkog ogranka ove grupe, koji dolazi iz Crne Gore, pokajao se i postao saradnik policije.

Velika akcija policije Slovenije, koja je sprovedena u maju ove godine, predstavila je žestok udar na kavački klan. Tada je policija te zemlje procesuirala oko 60 osoba koje se dovode u vezu sa pomenutom kriminalnom grupom, ogrankom kavačkog klana.

Doktor specijalista savetuje: SIGURAN NAČIN da izbegnete stomačne tegobe na putovanjima!

Doktor specijalista savetuje: SIGURAN NAČIN da izbegnete stomačne tegobe na putovanjima!

(VIDEO) NAPRAVIO KOLAPS NA SEMAFORU U ZAGREBU: Ovakav prolazak kroz crveno nikada niste videli

(VIDEO) NAPRAVIO KOLAPS NA SEMAFORU U ZAGREBU: Ovakav prolazak kroz crveno nikada niste videli

KAKO SU BEČIĆ I ABAZOVIĆ "REHABILITOVALI" BIVŠU VLAST: Ovako su nekada govorili o "najvećim kriminalcima u Evropi" (VIDEO)

KAKO SU BEČIĆ I ABAZOVIĆ "REHABILITOVALI" BIVŠU VLAST: Ovako su nekada govorili o "najvećim kriminalcima u Evropi" (VIDEO)

Kao glavna karika u toj operaciji navodi se svedok saradnik, koji je odao do detalja funkcionisanje ovog klana. Međutim, istraga se i dalje nastavlja a kao nova okolnost je još jedan svedok saradnik koji je progovorio pred istražiteljima.

- Nakon našeg otkrića da je policiji u raspadu slovenačkog dela klana Kavač pomogla izdaja iz kriminalnih redova, pojavile su se informacije o još jednom svedoku saradniku koji tvrdi da ga je policija naterala da potpiše izjavu - navodi Večer.slo.

Podsećamo, sredinom maja slovenačka policija uhapsila je nekoliko pripadnika slovenačkog ogranka međunarodne kriminalne organizacije kavački klan. Neki vodeći članovi udruženja su u pritvoru, neki su još u bekstvu. Jedan od trojice koji su bili osnivači slovenačkog ogranka ove grupe, koji dolazi iz Crne Gore, pokajao se i postao prvi "saradnik" tajne policije.

On je svojim beleškama i drugim dokumentima, kao i porukama sa šifrovanih mobilnih telefona, kojima su pripadnici kriminalne grupe međusobno komunicirali, u velikoj meri je pomogao istražiteljima da uhvate  izuzetno dobro organizovanu kriminalnu grupu u policijske zamke. 

Dobro organizovana kriminalna organizacija u Sloveniji je delovala od 2018. godine i imala 60-ak članova. Veći deo njih je uhapšen, na području Ljubljane, Maribora, Kranja i Kopra. Obavljena su čak 23 kućna pretresa.

Pohapšeni članovi su, kako su ranije pisali slovenački mediji, trgovali drogom i oružjem. Policija više članova ove grupe povezuje i sa preprodajom većih količina oružja, sa kojim su trgovali po Sloveniji, Slovačkoj, Holandiji i u Srbiji.

Sumnja se da su prodavali poluautomatske puške i automatske pištolje. Sa njima su, navodno, trgovali preko privrednih društava osnovanih u Kopru, koje su bile maska za trgovinu drogom i oružjem. Ovu "robu" su prevozili u specijalno prerađenim automobilima u kojima su prevozili i drogu i novac. Oružje koje je dospelo u Sloveniju, kao i drogu skladištili su širom pokrajine Gorenjska.

Nezvanični podaci mariborske Večeri ukazuju da je slovenački ogranak "kavačkog klana" tri godine iz Holandije i Španije nedeljno prevozio više kilograma različitih vrsta narkotika.

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd