fbpx
Skip to main content
Milan Knežević

KNEŽEVIĆ STAVIO TAČKU NA CRNOGORSKU DRAMU: Objasnio zašto Abazović ne dozvoljava Srbima da vode jake resore

Foto: Profimedia
Saopštio je da on mora čuvati nacionalne interese Crne Gore i da ne može dozvoliti da srpski političari dobiju MUP, odbranu, spoljne poslove, pravdu...

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, posle nekoliko dana teškog nadgornjavanja i žustrih pregovora pod Ostrogom stavio je pre dva dana tačku i razrešio crnogorsku dramu - DF je podržao Aleksu Bečića za šefa parlamenta, a za mandatara buduće vlade Zdravka Krivokapića.

JEZIVI PRORAČUNI NAUČNIKA: Do 2100. godine neka od poznatih ostrva u regionu više UOPŠTE NEĆE POSTOJATI

JEZIVI PRORAČUNI NAUČNIKA: Do 2100. godine neka od poznatih ostrva u regionu više UOPŠTE NEĆE POSTOJATI

"Ključna reč za SRPSKI narod je SLOBODA, a sinonim za nju je Republika Srpska!" Dodik bez dlake na jeziku

"Ključna reč za SRPSKI narod je SLOBODA, a sinonim za nju je Republika Srpska!" Dodik bez dlake na jeziku

OPASNO NEVREME STIŽE NA BALKAN! Komšije prve na udaru: Poplave i oluje su neizbežne!

OPASNO NEVREME STIŽE NA BALKAN! Komšije prve na udaru: Poplave i oluje su neizbežne!

U utorak po podne i uveče činilo se da je dogovor tročlane koalicije daleko svetlosnu godinu. Dan kasnije, sve je teklo glatko. Šta se to desilo?

- Nažalost, pojedini dežurni "opozicionari" ispod Fejsbuk i Tviter baldahina bespotrebno su pokrenuli omiljenu crnogorsku disciplinu - traženje izdajnika među onima koji nikad nisu izdali. Blagosloven sam što sa brukom nisam imao čak ni slučajan susret.

Pojavile su se spekulacije da je Amfilohije podržao Abazovića u pojedinim zahtevima. Šta se dešavalo pod Ostrogom?

- Mogu da govorim samo u svoje ime i potvrdim da je Abazović saopštio da on mora čuvati nacionalne interese Crne Gore i da ne može dozvoliti da srpskim političarima koje mi predložimo pripadnu MUP, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, ANB i Ministarstvo pravde. Njegovo je legitimno pravo da to traži i ima takav osećaj, kao što i ja imam potpuno drugačiji osećaj u odnosu na njegove stavove. Verovatno je rešenje negde između, ali zato i treba razgovarati.

Čini se da je od izbora glavni udar režima usmeren na to da se DF isključi iz buduće vlasti. Zašto?

- Pojedine strukture koje sebe vole da imenuju kao „građansku“ savest Crne Gore, a nikad svoju ljudsku i političku težinu nisu izmerili na izborima, uporno ali jalovo pokušavaju stvoriti atmosferu da je koalicija okupljena oko DF 135.000 glasova osvojila greškom i da je narod u stvari glasao za nekog drugog ko nije osvojio ništa. Upravo taj trust „građanskih“ mozgova želi nametnuti filtraciju podobnih i nepodobnih Srba koji izazivaju ili ne izazivaju negativne emocije. I naravno, DF u toj podeli označiti kao nedostojnog za učešće u budućoj vladi.

Brojne su spekulacije na uticaj Beograda na postizborne procese, i to preko vas i DF.

- Za navodni uticaj Beograda i Aleksandra Vučića na naša politička zbivanja najviše nas optužuju oni koji više vremena provode u Srbiji nego u Crnoj Gori. Posebno mi je zanimljiva jedna kategorija crnogorsko-srpskih salonskih mislilaca i bukača - biznismena koji su u Pionirskom parku duže bili od drveća fotinije, ne bi li makar videli portira ispred Predsedništva, ako je već Aleksandar Vučić odsutan. S Vučićem imam korektnu i jasno definisanu saradnju u skladu sa Ustavom i činjenicom da sam srpski političar iz Crne Gore koji želi najbolje odnose sa bratskom državom.

Ključ za formiranje nove vlade su, očigledno, bezbednosni resori. Kako će se to rešiti?

- Ako postoje principi, problem će biti rešen za deset minuta. Mi nemamo problem ni s principima, ni s budućim partnerima, a najmanje sa spremnošću da se uhvatimo ukoštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Neću da verujem da je upravo to razlog nesporazuma.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd