fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović i Milan Knežević

KNEŽEVIĆ UKLJUČENJEM NA RTS ŠOKIRAO JAVNOST: "Krivokapić i Milo pripremaju OBRAČUN SA SRBIJOM uoči izbora 2022. godine"

Foto: Profimedia/ilustracija
Milo i Krivokapić reklo bi se, pripremaju novi "šamar" Srbiji

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da se rezolucijom o Srebrenici, koja je izglasana u Skupštini, stvara nova antisrpska atmosfera i da se plaši da je u pitanju "lansirna rampa" za obračun sa Srbijom uoči izbora 2022. godine.

Dodao je da premijer Zdravko Krivokapić, po svom profilu, po doživljaju politike i po svemu što je dosad uradio, odnosno nije uradio, više ne zaslužuje da bude premijer Crne Gore.

LAST MINUTE PONUDE ZA ODMOR NA MORU! Cena od 399 €: Egipat, Kipar, Španija

LAST MINUTE PONUDE ZA ODMOR NA MORU! Cena od 399 €: Egipat, Kipar, Španija

DRAMA U ALEJI SVETOG SAVE: Dečak zaglavio glavu u ogradu, vatrogasci reagovali (FOTO)

DRAMA U ALEJI SVETOG SAVE: Dečak zaglavio glavu u ogradu, vatrogasci reagovali (FOTO)

Otimanje i odbrana izborne pobede: Medijski koncern "Vijesti" protiv koalicije "Za budućnost Crne Gore"

Otimanje i odbrana izborne pobede: Medijski koncern "Vijesti" protiv koalicije "Za budućnost Crne Gore"

Knežević je za RTS rekao da su tenzije u Crnoj Gori velike i da je činjenično stanje da su delovi parlamentarne većine sa poslanicima DPS-a donijeli rezoluciju "kojom se Srbija, srpski narod i Srpska pravoslavna crkva proglašavaju za genocidne, čime se stvara nova antisrpska atmosfera".

- I to od onih koji su od 30. avgusta dominantno na glasovima srpskog naroda smenili Demokratsku partiju socijalista, a kasnije kroz vid nekakve kvaziekspertske vlade i političke vlade postavili Krivokapića da realizuje izbornu volju građana od 30. avgusta i gotovo da niko ne može verovati da se posle devet meseci nalazimo u jednoj situaciji da nema razlike između spoljnopolitičkih poteza Mila Đukanovića i Duška Markovića sa spoljnopolitičkim potezima Zdravka Krivokapića koji su usmereni protiv Srbije i srpskog naroda - rekao je Knežević.

Dodao je da se plaši da je ta platforma "lansirna rampa za obračun sa državnim rukovodstvom Srbije u aprilu 2022. godine, kada se očekuju predsednički izbori i izbori za gradonačelnika Beograda" i da očekuje talas donošenja sličnih rezolucija u regionu sa namerom da se ukine Republika Srpska.

Knežević je rekao da se oseća posramljeno i postiđeno, iako nije glasao za rezoluciju, jer je rezolucija u crnogorskom parlamentu doneta u saradnji sa poslanicima DPS-a, koji su, kako je naveo, prepoznatljivi po antisrpskoj politici proteklih 15 godina i koji su doneli sporni zakon o slobodi veroispovesti.

Milan Knežević
Milan Knežević
Foto: Profimedia

- Zato je ovo mnogo teže i potresnije za nas, jer od DPS-a smo se i nadali. Međutim, ono što je bilo potpuno neočekivano jeste i ponašanje Alekse Bečića, predsednika Skupštine, a da ne govorim o premijeru Zdravku Krivokapiću koji je bio nosilac naše liste i koji je pogazio svako ideološko, izborno i, čini mi se, ljudsko uverenje oko kog smo se okupili 30. avgusta - rekao je Knežević.

Naveo je i to da Krivokapić nedavno nije potpisao temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, kako je ocenio, "pod pritiskom delova parlamentarne većine, DPS-a i zapadnih agentura".

- Ako uporedite tu politiku Zdravka Krivokapića sa politikom Duška Markovića i Mila Đukanovića iz prethodnog perioda gotovo da nema razlike, čak mi se čini da je premijer Krivokapić i radikalniji u nekim potezima prema Srbiji i srpskom narodu - kazao je Knežević.

Rekao je da donošenje rezolucije i smjena ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića nije mogla da se spriječi i da su upozoravali Krivokapića da se time ulazi u duboku institucionalnu krizu.

- U ovom trenutku, osim krize u vladi, koja je evidentna i očigledna već mjesecima, sada imamo i krizu u parlamentu, jer je Demokratski front nakon tog izglasavanja napustio Skupštinu Crne Gore i potpuno je pitanje zbog čega je ovako krhka parlamentarna većina otpočela antisrpsku politiku i to na način da se sukobljava sa onima koji su pobedili na izborima 30. avgusta - kazao je Knežević.

Ocenio je da su usvajanju doprinele NATO ambasade i da mu se čini da je rezolucija najmanje pisana u Crnoj Gori.

- Ali je neophodno bilo da se pošalje poruka vaskolikom srpskom narodu, ne samo u regionu, nego i u svetu da otpočinje jedna kampanja samopriznavanja i bilo je neophodno da se oni kojih ima 30 odsto, a to su Srbi u Crnoj Gori, predstave takođe genocidnim, a da eto, Crna Gora, izrasta na neke demokratske standarde i nivoe da je spremna da priznaje ono što se nije priznalo ni u samoj BiH i oko čega postoje i dan-danas različita tumačenja - rekao je Knežević.

Crna Gora
Foto: Profimedia

Za Krivokapića, koji je posle usvajanja rezolucije rekao da je ona nepotrebna, Knežević je rekao da je hodajući demant i da je upravo on smenio Leposavića sa partijama Dritana Abazovića i Alekse Bečića, kao i poslanicima DPS-a, zbog stavova o Srebrenici, gdje nije priznao da se dogodio genocid.

Govoreći o optužbama Krivokapića da Demokratski front pregovara sa DPS-om, Knežević je rekao da se pre neko veče videlo ko sarađuje sa njima, pošto su upravo oni sa DPS-om izglasali rezoluciju o Srebrenici.

- Da ne govorimo o susretima Krivokapića i Đukanovića koji su od 4. decembra toliko intenzivirani, koji se više i ne skrivaju. Više je Krivokapić imao susreta sa Đukanovićem nego sa liderima parlamentarne većine ili makar liderima Demokratskog fronta koji su ga doveli na tu poziciju. Da ne pominjem i činjenicu da je Krivokapić, dok nije postao premijer bio visoki vladin funkcioner, koga je postavila vlada Igora Lukšića 2009. godine na ime šefa akreditacionog tela i to je bio punih 11 godina - podsetio je Knežević.

Ocenio je da su svi oni koji mogu da pomognu crnogorsku privredu kroz turističku sezonu u ovom trenutku zbunjeni i da je teško da mogu da razumeju situaciju da neko može da ih poziva na odmor, a "istovremeno ih proglašava za genocidan narod".

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd