fbpx
Skip to main content
Milan Knežević

KNEŽEVIĆ ZAPUŠIO USTA SVIMA! Jedan od lidera DF-a se odlučio na "VELIKI KORAK" - Milova javnost u strahu

Foto: E-stock/Petar Jovanović
Milan Knežević najavio je formiranje Anketnih odbora.

Predsednik Odbora za odbranu i bezbednost i poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević najavio je formiranje Anketnih odbora na čijem čelu će biti predstavnik vlasti koji će se baviti ispitivanjem tvrdnji Duška Kneževića o malverzacijama Mila Đukanovića.

- Jučerašnji nastup Mila Đukanovića u kojem je elaborirao društveno-političku situaciju u Crnoj Gori s posebnim akcentom na Demokratski front u Skupštini i kohabitaciju koji se pokazuje kao metod delovanja, je bila nervoza jer će DF inicirati sazivanje vanredne sednice s posebnim tačkama dnevnog reda koje se odnose na Zakone o predsedniku države, zakone o parlamentarnoj istrazi i o odbrani. Donošenjem Zakona o parlamentarnoj istrazi, stvoriće se uslovi za formiranje Anketnih odbora shodno stranačkoj zastupljenosti u Skupštini, i to znači da ćemo formirati Anketni odbor da se ispitaju svi navodi Duška Kneževića - objasnio je Knežević

Drim-tim Mozzartovih genijalaca

Drim-tim Mozzartovih genijalaca

DPS jednoglasno bira Đukanovića: Jedno ime izbrisano sa spiska uoči kongresa partije!

DPS jednoglasno bira Đukanovića: Jedno ime izbrisano sa spiska uoči kongresa partije!

OVDE SU ZBOG PROSTITUCIJE UHAPŠENE SRPKINJE! Snimak racije u Banjalučkom striptiz klubu (VIDEO)

OVDE SU ZBOG PROSTITUCIJE UHAPŠENE SRPKINJE! Snimak racije u Banjalučkom striptiz klubu (VIDEO)

Kako naglašava ispitaće se kojim novcem je sagrađena "ničija kuća", ko ju je finansirao, a istražiće račune Mila Đukanovića i kredit kod Pireus banke od preko 1.5 milion evra...

- Nažalost SDT je moglo da otvori ove kastrati račune Đukanovića, a zašto to nije uradilo, time će se baviti Anketni odbor i Đukanović morati da dođe na Anketni odbor, kao i Milivoje Katnić - naglasio je Knežević.

Dodao je i da će se baviti i Đukanovićevom ulogom u stečaja u KAP-u.

- Bavićemo se i kako su braća Đukanović skinuli novac sa računa Atlas banke i preneli ih na Prvu banku - dodao je on.

Anketni odbor će se, kako dodaje,  zalagati da se otkriju poslovne veze između Đukanovića i bivšeg premijera Malte koji je osumnjičen za umešanost u ubistvo novinarke Dafne.

Knežević je pitao Đukanovića je li obavijestio NATO partnere sa kojim istaknutim Rusima se sretao 2018. godine.

- Koliko nas je koštao Milo Đukanović bolje bi bilo da smo ga kupili - naveo je on.

Partijsko zapošljavanje

Komentarišući partijsko zapošljavanje naveo je da je činjenica da se na parlamentarnim izborima svaka stranka bori da bude dio izvršne vlasti, a ako je to jeres, kako dodaje, onda bi moralo da se izmeni zakonska regulativa i postulati demokratije.

- Da li je onda i partijsko zapošljavanje to što se Abazović nalazi na mestu potpredsenika ostaje onda veoma upitno. Ja sam za to da se kroz jasne pravilnike dođe do najboljih kadrovskih rešenja. Tamo gdje treba da budu partijski kadrovi onda treba da budu ostavljeni. Ako ostavimo DPS kadrove po dubini onda ne znam zašto smo uopšte izlazili na izbore, nemojte sad da pravimo priču o partijskom zapošljavanju - naglasio je Knežević.

Pomoćiće Krivokapiću oko ambasadora

Kako je dodao, spremni su da pomognu Krivokapiću u rešenju krize sa ambasadorima.

- Po ustavu i zakonu spoljnu politiku vodi premijer, a Đukanović je poslao poruku da neće uraditi ništa od onog što je tražio Krivokapić. Kako će se ta kriza razrešiti to zna Krivokapić, ja znam kako bi to rešio - napomenuo je on.

Što se tiče slučaja ambasadora Božovića, Knežević tvrdi da je dovoljno da ministar vanjskih poslova po istom principu kao što je Srbija poništila povlačenje Tarzana Miloševića poništi odluku za Božovića i poništi dokument koji je potpisan o proterivanju Božovića.

Odbor nema kvorum

Naglasio je da Odbor za odbranu i bezbednost nema kvorum.

- Krivokapić je dao predlog da šef ANB bude Vukšić, nažalost Odbor za bezbednost nema kvorum, jer je Filip Adžić podneo ostavku na mesto poslanika pa treba neko da ga zameni. Radi se o veoma specifičnom problemu, jer odbor ne može da funkcioniše, URA nije završila proceduru, a opozicija bojkotuje skupštinske Odbore - naveo je on.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd