Skip to main content
Kolinda

KOLINDA PRIZNALA DA SE HRVATI STIDE: Decenijama nismo smeli da kažemo SVOJE POREKLO!

Foto: Profimedia
Ko bi iskazao svoj nacionalni ponos, tom je pretio zatvor, tvrdi predsednica Hrvatske

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović austrijskom dnevniku Klajne Cajtung odgovarala na pitanja o migrantskoj krizi, nacionalizmu i komunizmu.

- Hrvatski muslimani žive u velikom strahu. Boje se za svoj položaj. Brinu se da će biti izopšteni iz društva zbog pojedinaca koji pod lažnim razlozima dolaze nama da bi agitovali za radikalne ideje, izjavila je Kitarović. Ona je dodala da Evropa nije imala strategiju za prijem migranata, kojima niko nije objasnio šta se od njih očekuje.

- Bila sam više puta u Avganistanu, i verujte, nije svako ko dolazi u Evropu demokratski raspoložen - kazala je ona, ilustrujući tu tvrdnju opisom potlačenosti žena u Avganistanu. 

Hrvati
Hrvati
Foto: Profimedia

Na pitanje zašto nacionalizam ima sve više pristalica u Evropi, hrvatska predsednica odgovara da se "društva brane od opasnosti spolja". Pitanje o radikalnom nacionalizmu u Hrvatskoj podstaklo ju je da odgovori kako je takva pitanja, kako je citira Novi list, "čine besnom".

- Decenijama je nama Hrvatima bilo zabranjeno da imenujemo svoje poreklo. Umesto da kažemo: "Ja sam Hrvat", morali smo reći: "Ja sam iz Hrvatske". Ko bi iskazao svoj nacionalni ponos, tom je pretio zatvor - kazala je ona, a citira je Novi list. 

Ne poriče da u Hrvatskoj postoje "i levi i desni ekstremi, ali oni ne predstavljaju nikakvu opasnost za našu demokratiju", kako tvrdi, i štaviše Grabar-Kitarović misli da Hrvatska pripada "među liberalnije" zemlje Evropske unije.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Chegevara's picture

Chegevara

Tipicna glupaca..Dobro sto lazes po svijetu al sto lazes sebe ....Kao cerka mesara i Nato poltronka nista novo na ovom nebu...Ti si olicenje glupace kojoj je data vlast...

1 | 0

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd