Skip to main content
Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda sazvala sednicu Veća za odbranu, traži detaljan izveštaj zbog propalog posla sa izraelskim avionima

Foto: Profimedia
Zbog propalog posla s kupovinom borbenih aviona od Izraela, predsednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sazvala je sednicu Veća za odbranu za ponedeljak i zatražila detaljan izveštaj o stanju hrvatskih MIG-ova.

Kitarović je najpre jutros primila ministra odbrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga Mirka Šundova od kojih je tražila da je obaveste o svim detaljima propalog posla s kupovinom aviona od Izraela.

ZAGREB BESAN: Hrvatska SMENJUJE AMBASADORA u BiH zato što je PRUŽIO RUKU Srbima

Potpredsednik vlade, ministar Krstičević i načenik Šundov obavestili su Kolindu, koja je i Vrhovni komandant Oružanih snaga Hrvatske o jučerašnjem sastanku sa predstavnicima izraelske delegacije.

Oni su rekli da su Izraelci obavestili o nemogućnosti da isporuče avione F16 Barak, prema specifikacijama iz ponude. Nakon toga predsednica je sazvala sastanak Veća za odbrnu za ponedeljak, 14. januara. Na sednici će biti predstvljen izveštaj o postupku nabavke borbenih letilica od Izraela.

S obzirom na politički konsenzus o zadržavanju sposobnosti ratnog vazduhoplovstva, predsednica je izrazila nadu da će proces obnove biti nastavljen što bržim iznalaženjem rešenja, navodi se u saopštenju.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd