fbpx
Skip to main content
Crna Gora

KOMŠIJE U PAKLU POLICIJSKOG ČASA! U Crnoj Gori zabranjena čak i kafa za poneti - ove mere stavile život "na pauzu"

Foto: Reuters
Građane Crne Gore proteklih dana obradovale su visoke temperature i sunčani dani, ali u istim nisu mogli preterano da uživaju

Ovog vikenda mere u Srbiji su pooštrene: posle 14h stavljen je katanac na vrata ugostiteljskih objekata i tržnih centara - mesta masovnih okupljanja. I dok se vodi polemika da li je ovo ispravan potez koji je i ranije trebalo sprovesti ili odluka koja neće bitno promeniti, u našem susedstvu žive ljudi sa daleko rigoroznijom svakodnevicom.

CRNOGORCI SE POIGRAVAJU SA PRAVDOM: Majku potpredsednika DPS-a izabrali u Sudski savet

CRNOGORCI SE POIGRAVAJU SA PRAVDOM: Majku potpredsednika DPS-a izabrali u Sudski savet

DA LI ĆE DEMOKRATSKI FRONT POBEDITI U NIKŠIĆU: Predizborne ankete "zakucale" DPS!

DA LI ĆE DEMOKRATSKI FRONT POBEDITI U NIKŠIĆU: Predizborne ankete "zakucale" DPS!

Blagi pad broja novozaraženih u BiH: Preminulo je osam osoba

Blagi pad broja novozaraženih u BiH: Preminulo je osam osoba

Naime, građane Crne Gore proteklih dana obradovale su visoke temperature i sunčani dani, ali u istim nisu mogli preterano da uživaju, s obzirom na niz mera donesenim u cilju suzbijanja pandemije korona virusa. Zato nije ni čudo što su gradska šetališta i trgovi pusti, a ako neko i uživa na otvorenom - to su uglavnom mladi.

Crna Gora je u regionu zemlja sa najstrožim merama, a jedni su od retkih na Balkanu kod kojih policijski čas nije ni prestajao da bude aktuelan. Šta više - nedavno je pooštren, izlazak iz kuće je zabranjen od 21h do 05h, umesto od 22h do 05h.

Takođe, u celoj zemlji zabranjen je međugradski saobraćaj vikendom, dok je u nekim opštinama to slučaj i tokom cele nedelje - takva situacija je u Budvi i Tivtu.

korona virus
korona virus
Foto: Reuters

U gradovima sa posebno lošom epidemiološkom situacijom - Podgorici, Nikišiću, Cetinju, Kotoru, Herceg Novom, Ulcinju, Baru, Danilovgradu i Tuzi u potpunosti je zabranjen rad ugostiteljskih objekata. No, tu nije kraj - ugostitelji su u obavezi i da uklone mobilijar ili na drugi način onemoguće njegovo korišćenje. Nije dozvoljena ni prodaja kafe ili drugih napitaka za poneti, a hranu je moguće jedino poručiti, bez zadržavanja i konzumacije ispred objekta koji posluje hranom.

Takođe, zabranjen je rad automata (prodaja hrane, pića, kafe i drugih napitaka) u okviru benzinskih stanica i drugih prostora.

"Najgore" su prošli Tivat, Budva i Herceg Novi, gde je trenutno na snazi i zabrana organizovanja zabavnih i rekreativnih aktivnosti za decu i odrasle na otvorenim javnim mestima (luna park, panoramski točak i slično), a zabranjene su i sve sportske manifestacije.

korona virus u Crnoj Gori
korona virus u Crnoj Gori
Foto: Profimedia

Katanac je stavljen i na ustanove kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije), dok se rad u vaspitno obrazovnim ustanovama se organizuje na daljinu.

Tu nije kraj - zabranjen je i rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom neprehrambenih proizvoda i pružanja usluga (tržni centri, prodavnice obuće i odjeće, kozmetički, frizerski saloni, kladionice i sl.). U ostalim opštinama ovi objekti mogu da rade do 18h.

Čini se da je u Crnoj Gori život definitivno "na pauzi", a čak i otvorene granice za sada ne privlače turiste u svetlu navedenih mera.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
5 Beograd