fbpx
Skip to main content
vakcinacija

FBiH RADI NA SUZBIJANJU VIRUSA: Sutra se završava vakcinacija posebnih kategorija stanovništva

Foto: Reuters
Od raspoložive 5.282 doze, prvog dana je vakcinisano 803, drugog 2.337, juče 1.896 osoba, a danas je vakcinisano 186 osoba.

U Centru za vakcinaciju u sarajevskoj dvorani "Zetra" sutra će biti završena vakcinacija posebnih kategorija stanovništva, a u ponedeljak, 17. maja, biće nastavljeno vakcinisanje zaposlenih u Ministarstvu bezbednosti u Savetu ministara i bezbednosnih agencija BiH koji primaju vakcine iz donacije Turske.

Danas su vakcinisane sve pozvane osobe, a za sutra je ostalo još 60 doza za preostale hemodijalizne i osobe sa transplantiranim organima, čime će se završiti imunizacija stanovništva Kantona Sarajevo do dolaska nove pošiljke vakcina.

Zbog manjeg broja preostalih doza, sutra će "Zetra" raditi od 8.00 do 14.00 časova, saopšteno je iz Kantona Sarajevo.

Vakcinacija posebnih kategorija stanovništva, prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, starijih od 75 godina, hemodijaliziranih i osoba sa transplantiranim organima, zatim i odraslih pacijenata sa Daunovim sindromom, hroničnih pacijenata i osoba koje boluju od retkih bolesti počela je u ponedeljak, 10. maja.

Od raspoložive 5.282 doze, prvog dana je vakcinisano 803, drugog 2.337, juče 1.896 osoba, a danas je vakcinisano 186 osoba.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd