fbpx
Skip to main content
policija Crne Gore

KRENULA "ČISTKA" U CRNOGORSKOJ POLICIJI: Brđanin smenio dvojicu šefova u Nikšiću!

Foto: Profimedia
Zoran Brđanin smenio načelnika Centra bezbednosti i komandira policije

Zoran Brđanin, v.d. direktora Uprave policije smenio je načelnika Centra bezbednosti Nikšić Tihomira Goranovića i komandira stanice policije Nikšić Darka Mađarića. On je danas je obavio razgovor s njima i odlučio da u narednom periodu obavljaju druge poslove i zadatke u Upravi policije.

Do imenovanje načelnika Centra bezbednosti Nikšić ove poslove će obavljati rukovodilac Stranice kriminalističke policije Centra bezbjednosti Herceg Novi Dragoljub Peković, saopšteno je iz Uprave policije.

- Pripadnici Uprave policije neće biti akteri dnevnopolitičkih dešavanja, a posebno ne u kontekstu usložnjavanja političkih prilika jer je Uprava policije kao institucija iznad svakog pojedinca, te je u skaldu sa tim navedena odluka donijeta - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Novi v.d. direktor Uprave policije Zoran Brđanin dao je nalog za izradu nove sistematizacije rada nakon čega se očekivala ova "seča" kadrova u tom bezbednosnom aparatu, a među prvima, kako se pretpostavljalo, trebalo je da budu aktuelni pomoćnici direktora policije, ali i šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović.

I potpredsednik vlade Dritan Abazović je ranije najavio da će smena Lazovića biti prioritet, ukoliko sam ne podnese ostavku.Medijima je rečeno da to neće biti jedine promene, već da će uslediti i rezovi "po dubini" u brojnim odsecima.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd