fbpx
Skip to main content
Kotor

KRIVOKAPIĆ SE STIDI SRPSKE TROBOJKE: Objavio sliku svetinje u Kotoru bez zastave koju je do juče celivao (FOTO/VIDEO)

Foto: Twitter/@profKrivokapic
Njegova objava na mrežama ugasila i poslednju nadu u promene

Premijer Zdravko Krivokapić je u zakasneloj osudi skrnavljenja crkve Svetog Nikole na Fejsbuku i Tviteru objavio fotografiju kotorske svetinje bez crkvene zastave sa četiri ocila koja je, kao što se vidi na slici, bila skupljena.

Krivokapić se 4. maja u kasnim večernjim satima oglasio preko društvenih mreža i osudio ponašanje pojedinaca koji su u noći između 2. i 3. maja urinirali na crkvu Svetog Nikole i pritom vređali ženu sveštenika Nemanje Krivokapića.

"OVA VLADA NEĆE HAPSITI SVEŠTENIKE": Da li će se Krivokapić priključiti litijama 12. maja u Nikšiću?

"OVA VLADA NEĆE HAPSITI SVEŠTENIKE": Da li će se Krivokapić priključiti litijama 12. maja u Nikšiću?

SUDAR U PODGORICI: U udesu učestvovalo vozilo iz pratnje Mila Đukanovića

SUDAR U PODGORICI: U udesu učestvovalo vozilo iz pratnje Mila Đukanovića

"SMRT SRBIMA" Đetići ostavili poruku dobrodošlice turisti iz Valjeva: Sramotno ponašanje Crnogoraca (FOTO)

"SMRT SRBIMA" Đetići ostavili poruku dobrodošlice turisti iz Valjeva: Sramotno ponašanje Crnogoraca (FOTO)

Kao što možete videti na objavama, premijer je i na Fejsbuk i Tviter objavi postavio sliku kotorske pravoslavne svetinje na kojoj je crkvena trobojka sa četiri ocila bila skupljena. Kada na Guglu potražite pomenutu crkvu dobićete stotinjak fotografija od kojih se na svakoj vidi trobojka koja decenijama svakodnevno stoji iznad samog ulaza. Zašto je Krivokapić od mnoštvo slika odabrao baš ovu na kojoj se ne vidi zastava možemo samo da pretpostavimo?

Stiče se utisak da Krivokapić, od kada je postao premijer, zazire od trobojke i da se iste stidi pa je ne sme postavljati na svojim objavama? Trobojka je bila njegov zaštitni znak u predizbornoj kampanji, a premijer se dobro seća sa kojim zastavama je narod izašao da slavi pobedu opozicije, na parlamentarnim izborima ispred hrama Hristovog Vaskrsenja.

Kao što možete videti na snimku ispod  tadašnji mandatar Krivokapić je prilkom posete nikšićkoj Župi polljubio zastavu – trobojku sa 4 ocila i to najbolje ilustruje tranformaciju gospodina Krivokapića od mandatara do premijera.

I ovim simboličkim gestom premijer je na neki način izdao sve one koji su u njega polagali nade da će raskrstiti sa diskriminatorskom i antisrpskom politikom prethodnog režima.

Sa druge strane, Krivokapić je rado u svom kabinetu prilikom onlajn sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel ponosno istakao nemačku zastavu, iako nije bio u obavezi, jer ni njegova koleginica tom prilikom u pozadini nije istakla crnogorsku zastavu.

Ono što je sigurno, pričekaćemo još da trobojka vrati status koji je imala u Crnoj Gori do pre skoro 20 godina, kada je bila zvanična državna zastava. Nade da će premijer Krivokapić ispraviti tu  nepravdu prema nekadašnjoj zastavi Kraljevine Crne Gore iz dana u dan su sve su manje.

Videćemo da li će njegov zadnji (ne)slučajni gest može imati reperkusije na potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC-om.

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd