fbpx
Skip to main content
Zdravko Krivokapić

NIKO IZ DF-a NEĆE BITI MINISTAR! Krivokapić više ne krije svoje antisrpstvo, otkrio zašto je odbio da potpiše Temeljni ugovor!

Foto: Profimedia
Ako postoji neko mesto koje može prirodno da bude upražnjeno, onda je prirodno da treba ući neki ekspert, ali ne nikako kao što ja osluškujem određeni političari, istakao je Krivokapić

Moj stav je bio i pre kretanja u ovu priču i posle završetka izbora da jedino ekspertska vlada Crnoj Gori može doneti dobro i ja ostajem na tom stavu, saopštio je u intervjuu za Televiziju Vijesti Zdravko Krivokapić, predsednik Vlade Crne Gore.

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE: Investicije u zajednicu su zalog za bolju budućnost

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE: Investicije u zajednicu su zalog za bolju budućnost

MILOVE TVRDNJE SASEČENE U KORENU: Rusija brutalno odgovorila Đukanoviću, sve što je izgovorio potpuna je neistina

MILOVE TVRDNJE SASEČENE U KORENU: Rusija brutalno odgovorila Đukanoviću, sve što je izgovorio potpuna je neistina

ZABRANJENO KUPANJE U HRVATSKOJ! Na najpopularnijoj destinaciji postoji OPASNOST, oglasio se Zavod za javno zdravlje

ZABRANJENO KUPANJE U HRVATSKOJ! Na najpopularnijoj destinaciji postoji OPASNOST, oglasio se Zavod za javno zdravlje

- Šta to znači? Ako postoji neko mesto koje može prirodno da bude upražnjeno, onda je prirodno da treba ući neki ekspert, ali ne nikako kao što ja osluškujem određeni političar - istakao je Krivokapić.

Novinar Televizije Vijesti Petar Komnenić je tražio pojašnjenje - da li to znači da neće bi ni Demokratski front (DF) ni drugi političari u njegovom timu.

- U Vladi u kojoj sam ja premijer neće biti niko osim eksperata - rekao je Krivokapić.

Na pitanje da li planira kadrovska osveženja, kadrovsku rekonstrukciju Vlade ili možda infrastrukturu, što bi značilo uvođenje još ministarstava, Krivokapić je rekao da to zahteva administrativni put koji nije tako jednostavan i koji traje.

- Pošto Crna Gora nema vremena za gubljenje, mislim da je ovaj trenutak sa 12 ministarstava, a to smo dobro testirali prilikom boravka u Sloveniji koja ima 14 ministarstava, da je to mera Crne Gore - rekao je Krivokapić.

Komnenić je pročitao saopštenje Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve (SPC) u kome se kaže: "Došao čovek samo sa jednim razlogom, da potpiše Temeljni ugovor".

- Ja sam u petak prosledio direktno pismo patrijarhu, njegovoj svetosti Porfiriju u kome sam kazao naš stav vezan za Temeljni ugovor. Da postoje najmanje dva člana koja su sporna i jedan deo preambule - rekao je premijer.

Na pitanje koji su članovi sporni Krivokapić je rekao: "Jedan se odnosio na verske praznike koji su bili u direktnom sukobu sa Zakonom o verskim praznicima u Crnoj Gori".

Na pitanje šta je to podrazumevalo, Krivokapić je rekao: "To je podrazumevalo da imamo veći broj verskih praznika nego što je zakonom predviđeno pri čemu su definisana tri nova praznika koja bi trebala da se slave u Crnoj Gori. Sveti Sava, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije Ostroški. I član 7, deo koji se tiče tog jednog dela neusklađenosti, a tiče se imovinskih pitanja koji je predviđao dodatno preispitivanje elemenata koji još nisu katastarski upisani".

Na konstataciju Komnenića da je neprirodno da se Temeljni ugovor bavi imovinskim pitanjima, Krivokapić je kazao da je zbog toga prirodno da se preispituje.

- Mi smo to uočili i naravno pošto je moja obaveza da štitim državu, bez obzira što sam ja vernik, odlučio sam da zaštitim državu - rekao je Krivokapić.

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd