fbpx
Skip to main content
Crnogorska policija

LAŽNI HUMANITARCI UKRALI VIŠE OD 60.000 EVRA: Napravili akciju "pomoć porodici", pa ih pohapšeni

Foto: Profimedia/ilustracija
Crnogorska policija podnela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Nikšićana čiji su inicijali S.D. (30), N.D. (29), V.L. (27) i M.V. (29) zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela prevare u iznosu od 62.760 evra i prevare u pokušaju u iznosu od 70.000 evra, saopštila je Uprava policije u Podgorici.

U saopštenju se navodi da je krivična prijava podnesena protiv S.D. zbog sumnje da je izvršio krivično delo kriminalno udruživanje i dva krivična dela prevara, zatim protiv N.D. zbog sumnje da je izvršio krivično delo kriminalno udruživanje i pet krivičnih dela prevara u pokušaju.

Krivična dela kriminalno udruživanje, dve prevare i četiri prevare u pokušaju stavljaju se na teret licu čiji su inicijali V.L, dok se M.V. sumnjiči za krivična dela kriminalno udruživanje, prevara i dve prevare u pokušaju.

SASTAVI PREDIZBORNI TIKET - Više od 300 najvećih kvota čeka vas u Meridianu

SASTAVI PREDIZBORNI TIKET - Više od 300 najvećih kvota čeka vas u Meridianu

DRAMA U ZAGREBU - PODMETNUTA BOMBA? Evakuisani posetioci koncerta u košarkaškoj dvorani

DRAMA U ZAGREBU - PODMETNUTA BOMBA? Evakuisani posetioci koncerta u košarkaškoj dvorani

OMIKRON SOJ NA GRANICI SA SRBIJOM Stručnjaci sumnjaju da je pacijent iz Zagreba zaražen ovom varijantom virusa

OMIKRON SOJ NA GRANICI SA SRBIJOM Stručnjaci sumnjaju da je pacijent iz Zagreba zaražen ovom varijantom virusa

U saopštenju je navedeno da je utvrđeno da su osumnjičeni izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret, na štetu više pravnih lica sa područja Nemačke i Austrije.

Navedena lica osumnjičena su da su na štetu pravnih lica iz Nemačke i Austrije, falsifikovanjem naloga za prenos sredstava kod poslovnih banaka, stekli protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 62.762 evra, odnosno oni su putem falsifikovanih fax naloga, sa računa više pravnih lica iz Nemačke i Austrije otvorenih kod poslovnih banaka, lažnim nalozima za plaćanje, sa računa banaka iz Nemačke i Austrije, prenosili na svoje račune u Crnoj Gori, u svrha uplate "pomoć porodici", a navedena novčana sredstva i nakon prispeća sredstava na račune u celosti su gotovinski podigli.

Pored ovih, "uspelih", transakcija izvršenih na prevaran način, falsifikovanjem naloga za prenos sredstava, navedene osobe su, kako se navodi, na isti način izvršile više pokušaja transfera novčanih transakcija u iznosu od oko 70.000 evra, sa računa pravnih i fizičkih lica iz Austrije i Nemačke, koji su osujećeni ažurnošću službenika poslovnih banaka kod kojih su ove osobe imale otvorene račune.

 

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
-4 Beograd