fbpx
Skip to main content
Josip Broz Tito

LEGENDA O TITOVOM IZVORU KOD ZENICE: Maršalova voda leči najtežu savremenu srpsku bolest! Živi dokazi!

Foto: Profimedia
Nakon Bitke na Sutjesci 1943. godine u Drugom svetskom ratu, Vrhovni štab NOB, u pratnji partizanske 7. divizije, Prve proleterske i 2. dalmatinske brigade, na svom putu prema Šerićima, prešli su plato planine Rogatke

Reku Bosnu su forsirali između Vranduka i Begovog Hana i šumskom železnicom došli do pod selo Šerići, gde je vrhovnog komandanta Josipa Broza Tita ugostio Hase Husejnović.

Okoreli bosanski ubica UTEKAO POLICIJI: Pustili ga KUĆI DA ISCEPA DRVA, a on ZBRISAO! (VIDEO)

Kako na Rogatki ima izvor sa kog se po predanju vode napio drug Tito, nazvali su ga Titovim. O tim vremenima je pre 40 godina pričao prof. Rifet sa Sarajevskog univerziteta, koji je bio učesnik tog pohoda…

Kad bi se vraćao sa Pepelara uvek bi svratio na Titov izvor i napunio kanister vode. Pitam ja profesora zašto to radi, a on mi kaže: "Ova me voda podseća na te slavne dane, a ujutro pravim kafu od nje i zamišljam lepotu Rogatke, jedne od najlepših planina u centralnoj Bosni".

Marković o stogodišnjici od završetka Velikog rata: Crna Gora jedina poražena u VELIKOJ POBEDI

Da izvor ima neka neobična svojstva ukazuje činjenica da su retke porodice u Pepelarima koje imaju troje dece – obično je to od četvoro do osmoro dece.

Josip Broz Tito
Josip Broz Tito
Foto: Profimedia

Ljudi iz Pepelara  kažu da je drug Tito, nakon što se napio te vode, doživio lepe trenutke sa Jovankom.

Voda nikada nije hemijski ispitana, ali ako uvažimo činjenicu o broju dece na Pepelarima, gde su muškarci obično vezani za rad u šumama i na putevima idu na Rogatku – onda ovoj vodi možemo pripisati svojstva muške vode, kao što je slučaj i u Kladnju.

 

Pročitajte i:

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd