fbpx
Skip to main content
Bar

"LEŠ" MILOVE VLADAVINE JOŠ NIJE POKOPAN: Učiteljici Radi opet prete zato što decu poziva u crkvu!

Foto: Youtube/Printscreen/Goran Scekic
Obaveštenje đacima da prisustvuju verskom skupu, osudili su iz resora za ljudska prava Mehmeda Zenke

 Ministarstvo za ljudska prava Crne Gore je zatražilo, a uprava Osnovne škole "Jugoslavija" u Baru je najavila, da će protiv učiteljice Rade Višnjić preduzeti sve mere zbog njenog navodnog poziva upućenog putem Vibera roditeljima u učenicima u crkvu na moleban.

OGLASILA SE MITROPOLIJA: Poznato stanje mitropolita Amfilohija!

OGLASILA SE MITROPOLIJA: Poznato stanje mitropolita Amfilohija!

KRITIČNO U HRVATSKOJ: Situacija sa koronom se ne smiruje, broj obolelih svakodnevno raste

KRITIČNO U HRVATSKOJ: Situacija sa koronom se ne smiruje, broj obolelih svakodnevno raste

UŽASNA TRAGEDIJA NA GRADILIŠTU: Radnika zatrpala ilovača, meštani u šoku

UŽASNA TRAGEDIJA NA GRADILIŠTU: Radnika zatrpala ilovača, meštani u šoku

Ministarstvo prosvete očekuje da uprava škole sprovede novi disciplinski postupak protiv učiteljice, saopšteno je iz tog resora.

Direktorka škole Biljana Vukmanović kazala je da će iskoristiti sve pravne resurse nakon što se utvrde sve relevantne pojedinosti i činjenice i steknu uslovi za primenu zakonske regulative.

Zbog postupka učiteljice reagovali su juče i iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava (MLJMP), uz poziv učiteljiči da podnese ostavku.

Učiteljica je izjavila da ona nikoga nije poziva, već da je putem Viber grupe samo poslala obaveštavanje o održavanju molebana, kao što, kako kaže, čini uvek kada je reč o nekom događaju koji bi mogao da interesuje roditelje i učenike.

- Draga deco, danas je moleban u Hramu Sv. Jovana Vladimira u 18h... za sretan početak škole... da se molimo za dobro učenje... Ja idem svake godine... I večeras ću biti tamo. Volela bih da mi se pridružite, ko može... Naravno ne obazirući se na to ko je koje vere - piše u poruci koju je poslala Višnjić.

Podsećaju i da je Višnjićeva u februaru ove godine dobila uslovni otkaz, nakon što je suspendovana, jer su njeni učenici na času likovnog crtali trobojke.

Iz resora prosvete saopštili su juče da "nakon novog skandaloznog postupka iste osobe, škola mora da sprovede hitan novi postupak, u skladu sa zakonom".

Kazali su i da je Višnjić, pozivom đaka na moleban, na najbrutalniji mogući način ponovo uvela versku i političku indoktrinaciju u školu.

- Prekšila svaki zdravorazumski moralni kodeks - naveli su, pored ostalog, iz resora prosvete.

Iz Ministarstva prosvete dodali su i da je Višnjić, usred epidemije "drsko, bezobrazno i što je najgore - sa namerom, ugrozila zdravlje dece pozivima na javni verski skup".

Obaveštenje učiteljice đacima da prisustvuju verskom skupu, osudili su iz resora za ljudska prava Mehmeda Zenke.

 

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd