fbpx
Skip to main content
Mite Kadiev

Maja i beba UMRLE NA POROĐAJU ZBOG PIJANOG DOKTORA: Mita ćerkici rekao da se majka neće vratiti, a sud doneo ODLUKU (FOTO)

Foto: Facebook/Dimitrije Kadiev
"Bilo mi je teško, ali sam se molio da bar supruga ostane živa"

Anesteziolog Tomčo Vančev proglašen je krivim i dobio je četiri godine zatvora zbog smrti Maje Kadieve i njene bebe u slučaju koji je potresao Makedoniju.

Ono što je trebalo da bude najsrećniji dan u životu Mite Kadieva iz Dojrana, na jugu Makedonije, u oktobru 2015. godine pretvorilo se u veliku porodičnu tragediju.

Njegova supruga Maja (32) na svet je trebalo da donese devojčicu, njihovo drugo dete, ali je zajedno sa bebom umrla na porodiljskom stolu ginekološkog odeljenja bolnice u Đevđeliji.

Sada je nakon tri godine sud doneo odluku da je za njenu smrt kriv anesteziolog koji je bio pijan u vreme kada je trebalo da se Maja Kadiev porodi carskim rezom.

Mite Kadiev je rekao da tokom trudnoće njegova supruga nije imala nikakvih problema ni komplikacija i da će porođaj biti gotov za sat vremena.

Mite Kadiev sa ćerkicom
Mite Kadiev sa ćerkicom
Foto: Facebook/Dimitrije Kadiev

Međutim, nakon 45 minuta ga je lekar obavestio da su prinuđeni da prekinu operaciju zato što je, kako je kasnije saznao, anesteziolog bio u alkoholisanom stanju.

- Čuo sam ginekologa da telefonom razgovara sa direktorom bolnice i da mu kaže: "Dođite da vidite u kakvom vam je stanju personal". Pre nego što se javio direktoru, meni je rekao da ne može da izvrši operaciju dok je anesteziolog u takvom stanju. Dva puta je probao da joj stavi tubus, ali nije uspeo. Poznato je, a i policajci su rekli da je taj anesteziolog, ali i drugi, za koga ne znam da li je bio tamo, da su stalno pijani. Zato je i kasnila operacija jedan sat - rekao je tada Kadiev.

Kasnije su ga, međutim, obavestili da je beba preminula, a ubrzo zatim i da ni Maja nije preživela.

Mite i supruga
Mite i supruga
Foto: Facebook/Dimitrije Kadiev

- Bilo mi je teško, ali sam se molio da bar supruga ostane živa. Pola sata kasnije su mi rekli da je i ona umrla - rekao je Mite Kadiev.

Rekao je i da mu je bilo najteže dok je morao da objasni svojoj petogodišnjoj čerki da se njena majka neće vratiti kući.

Za ovaj slučaj su okrivljena dvojica anesteziologa, Vančev i Zoran Jovanovski, ali potonji nije dočekao suđenje jer je preminuo pre početka sudskog procesa.

Dolijao mafijaški bos: Uhapšen vođa kavačkog klana u Sofiji

Zbog serije propusta anesteziolog Vančev, za koga se kasnije utvrdilo da je pijan došao na posao iako je znao da treba da radi na zakazanom carskom rezu, osuđen je na četvorogodišnju kaznu zatvora.

On se branio tvrdeći da nije bio pijan, već da je pio alkohol tek nakon operacije, pa da je zato test pokazao prisustvo alkohola u krvi. Sud mu nije poverovao.

Mite, koji je ostao bez supruge i deteta, rekao je da mu je drago što će Vančev odgovarati, ali i da nije zadovoljan visinom njegove kazne.

- Prvda je delimično zadovoljena, ali bol i dalje ostaje - rekao je on za SDK.mk.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
9 Beograd