fbpx
Skip to main content
Fer suđenje Milu Đukanoviću

BEZAKONJE U CRNOJ GORI: Medojevića prvo uhapsili, pa mu u vozilu uručili rešenje

Foto: Profimedia
- Prvi put u istoriji crnogorskog pravosuđa se događa da se na ovakav način uz brutalno kršenje zakona, kompromitaciju i pravno nasilje, politički akteri stavljaju u zatvor - istakao je Dražen Medojević

Donošenje rešenja da se stave u zatvor poslanici Demokratskog fronta Nebojša Medojević i Milan Knežević je brutalno pravno nasilje i kršenje zakona, kazao je branilac Nebojše Medojevića, advokat Dražen Medojević.

- Odveden je na brutalan način u Odeljenje ZIKS-a za kratke kazne. Predali smo žalbe. Akteri pravosudnog sistema ovim su doveli sebe u kompromitujuću situaciju - rekao je Medojević.

On je objasnio da je Nebojša Medojević prvo uhapšen pa da mu je u vozilu uručeno rešenje.

OSLOBOĐEN NASER ORIĆ ZA ZLOČINE NAD SRBIMA! Ispred suda krvnikove pristalice uzvikuju "Alahu ekber!

- Prvi put ui istoriji crnogorskog pravosuđa se događa da se na ovakav način uz brutalno kršenje zakona, kompromitaciju i pravno nasilje politički akteri stavljaju u zatvor - istakao je Dražen Medojević.

Dodao je da su Medojević i Knežević dali nekoliko puta svoje iskaze kao svedoci.

- Sve su rekli bez ustezanja. Ovo  je sada počelo da bude mučenje, tortura.

Advokat Miroje Jovanović kazao je da je motiv hapšnje to što je 4. oktobra u sudnici Višeg suda predat dokument Ruske federacije da je iskaz svedoka saradnika na kojem počiva slučaj "državni udar " lažan.

- Više nema uslova da se taj postupak vodi i nekome je palo na pamet da se nastavi progon. Ovo što mi kao branioci u ovim predmetima državni udar, pranje para a jedini koji je išta skrivio je onaj lažni svedok saradnik koji je ubio čoveka sa četiri metka sa leđa. I sada stavljaju poslanike pod imunitetom u zatvor. On se nalazi na Interpolovoj poternici, a poslanik pod imunitetom pod zatvorom - rekao je Jovanović.

Brutalno ubio Srbe, nije mu bio dovoljan NOŽ! Danas PRESUDA Naseru Oriću za ratne zločine

Advokat Dušan Radosavljević je podsetio da je Medojević 28. novembra ukazao da ga neko prati.

- Niko nije reagovao. Obavestio je predsednika Skupštine, Odbora za bezbednost. Nije dobio odgovor. Način hapšenja imao veze sa odlukom koja je doneta juče u Skupštini. Knežević je igorm slučaja ostao u Skupštini - rekao je Radosavljević.

Pročitajte i:

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd