fbpx
Skip to main content
Marko Milačić

MENJA SE ODNOS PREMA SRBIMA IZ KORENA! Milačić poslao snažnu poruku celom regionu

Foto: Printscreen Youtube/NOVA S
Lider "Prave Crne Gore" je ocenio da je važno da u procesu formiranja vlade ne sme biti ideoloških ili drugih ucenjivanja, kadriranja tuđih partija i koalicija, testiranja dopadljivosti i slično.

Prava Crna Gora radiće posvećeno i predano kako bi afirmisala interese srpskog naroda i svih građana, kazao je poslanik i lider te partije Marko Milačić.

Koliko jezika govorite? Nekoliko saveta kako da ove JESENI doživite magičnu avanturu?

Koliko jezika govorite? Nekoliko saveta kako da ove JESENI doživite magičnu avanturu?

SEVERNA MAKEDONIJA PRED ULASKOM U EU! Još četiri koraka dele susede od pridruživanja

SEVERNA MAKEDONIJA PRED ULASKOM U EU! Još četiri koraka dele susede od pridruživanja

LINTA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Plenković duboko uvredio nevine srpske žrtve!

LINTA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Plenković duboko uvredio nevine srpske žrtve!

Izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji ga je označio kao mogućeg prijatelja, a lidere Demokratskog fronta Milana Kneževića i Andriju Mandića kao prijatelje, kaže da nije shvatio kao izražavanje bilo kakvih očekivanja sa Vučićeve strane.

- Pomenuti smo u kontekstu prijatelja i drago mi je zbog toga, jer je taj osećaj obostran, kakav dolikuje odnosima Crne Gore i Srbije - rekao je Milačić.

On je dodao "da samo bratska sloga i multietnički sklad, koji je do sada bio stravično narušen na štetu srpskog naroda, garancija su stabilnosti i prosperiteta svih nas".

On je istakao da okrenutost njega i dela predstavnika DF-a ka Moskvi i Beogradu nije plod nikakvog trenutnog odnosa.

- To je istorijski utemeljena i potvrđena povezanost naših naroda, duboko ukorenjena u srcu svih nas. Ja se trudim da, za dobro Crne Gore, ne izneverim zavet Petrovića, koji su stvarajući okvire moderne Crne Gore, dobro osećali tu povezanost. Ja sam, u tom smislu, samo plagijator reči Svetog Petra Cetinjskog. Verujem da to razumeju naše kolege iz partija drugačije ideološke orijentacije, kao što i mi razumemo njihove pozicije. Zato sam ubeđen da to ne može biti tačka sporenja, jer je pred nama u predstojećem periodu jako mnogo zajedničkih ciljeva.
Na pitanje da li je njegov i odnos dela lidera DF-a ka Moskvi i Beogradu problem koji može imati posledice prilikom formiranja i izglasavanja vlade i njenog programa, Milačić je kazao da je cilj nove vlasti demontaža režima, vraćanje suvereniteta narodu, ekonomski oporavak i izgradnja slobodnih institucija.

- U tome smo svi saglasni. Stvari u kojima se programski razlikujemo definišemo na nivou principa, gde svi pravimo određene ustupke i to svi razumeju i podržavaju. Najvažnije je da više niko u Crnoj Gori neće biti hapšen i proganjan zbog ljubavi prema svom rodu, prema svojoj braći - naveo je Milačić.

Naglasio je da je osnovni problem, koji nije problem učešća političkih lidera u vlasti, već problem učešća slobodnog naroda u vlasti, prevaziđen kada su, i pored stravičnog pritiska, hapšenja, zloupotreba i izbornih neregularnosti, uspeli da smene odnarođeni režim i vrate suverenitet narodu.

- Nakon takvog trijumfa, dogovor oko formalizacije funkcija u novoj vladi, zaista niko više ne vidi kao nerešivi problem i izazov. To je demokratska procedura, koja je uvek obeležena različitim stavovima, određenim preferencijama i zahtevima i konačno kompromisom. Na kraju krajeva, dinamika dosadašnjih aktivnosti ne daje nam za pravo da sumnjamo. U najkraćem mogućem zakonskom roku smo izabrali predsednika Skupštine i predložili mandatara. Ne vidim mogućnost da među ljudima takvog nivoa zrelosti i političke svesti, bilo šta predstavlja prepreku za dogovor - naveo je lider Prave Crne Gore.

Stvari u kojima se programski razlikujemo definišemo na nivou principa, gde svi pravimo određene ustupke i to svi razumeju i podržavaju, dodao je on.

Milačić je ocenio da je važno da u procesu formiranja vlade ne sme biti ideoloških ili drugih ucenjivanja, kadriranja tuđih partija i koalicija, testiranja dopadljivosti i slično.

- Upravo smo se i borili protiv sistema DPS-a, da bi se oslobodili takvih pojava i da bi nam izborna volja građana bila svetinja i sada prilikom formiranja vlade i prilikom celokupnog vladanja.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd