fbpx
Skip to main content
milo, vučić, krivokapić

KRIVOKAPIĆEVO LICEMERJE Napadao Vučića da se sastaje sa Milom, a sada on TAJNO "šuruje" sa crnogorskim diktatorom

Foto: Profimedia
Ne prestaju da se ređaju bezumne izjave crnogorskog premijera

Premijer Zdravko Krivokapić napadao je predsednika Srbije zbog njegove bliskosti sa Milom Đukanovićem, a sam se češće, ponekad i tajno, sastajao sa predsednikom Crne Gore.

REŠITE SE PROLEĆNOG UMORA: Ovi vitamini i minerali su vam potrebni za blistavu kožu, kosu i nokte!

REŠITE SE PROLEĆNOG UMORA: Ovi vitamini i minerali su vam potrebni za blistavu kožu, kosu i nokte!

LEPOSAVIĆ ZA RTS: Neću podneti ostavku, Vlada zbog mene neće pasti, ali mnoge maske hoće! (VIDEO)

LEPOSAVIĆ ZA RTS: Neću podneti ostavku, Vlada zbog mene neće pasti, ali mnoge maske hoće! (VIDEO)

MILOVA REČ, PA NAPAD NA UČENIKE BOGOSLOVIJE: "Nema toga što je nedozvoljeno!"

MILOVA REČ, PA NAPAD NA UČENIKE BOGOSLOVIJE: "Nema toga što je nedozvoljeno!"

Krivokapić je 19. septembra prošle godine u intervjuu za FACE TV kao mandatar za sastavljanje nove Vlade izjavio sledeće:

- Znam da su Vučić i Đukanović veći prijatelji nego ja i neko meni najbliži! Zašto me sad Vučić i njegovi mediji napadaju?! Zato što i dalje ima dobre relacije s Đukanovićem - poručio je sadašnji crnogorski premijer pred kamerama FACE TV-a.

Krivokapić se pridružio hajci Mila Đukanovića koji je tada direktno optuživao državu Srbiju i njenog predsednika za poraz DPS-a na parlamentarnim izborima 30. avgusta. Dok je Đukanović iz svih oružja optuživao svog kolegu iz Srbije kao eksponenta velikosrpskog hegemonizma kojim se želi pokoriti Crna Gora, Krivokapić je tvrdio da su njih dvojica bliži nego on i njegov kum.

Samo nedelju dana kasnije, Krivokapić je za portal Nova.rs izjavio da je nepojmljivo da predsednik Srbije nijednom nije došao u Crnu Goru za osam godina koliko je na vlasti.

- Ni gospodin Đukanović nije išao u Beograd. Izvinite, to je neprihvatljivo za moje poimanje odnosa sa Srbijom. Nama Srbija nije samo susedna zemlja, nama je Srbija bratska zemlja. Tamo nam žive braća, rođaci, kumovi, studiraju nam deca, leče se naši ljudi po bolnicama- rekao je Krivokapić za portal Nova.rs.

Pa kako je moguće da tako bliski prijatelji za sve to vreme nisu organizovali zvanični prijem jedan drugome, a pokrivaju iste pozicije od 2016. godine? Odgovor na ovo pitanje bi trebalo da da Krivokapić koji je u razmaku od nedelju dana iznio ova dva dijametralna stava.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Tanjug/​Rade Prelić

Apsurdno je što je premijer Krivokapić Vučića optuživao da se previše druži sa Đukanovićem, kada se on, svako malo, čas javno, čas tajno, od 30. avgusta sastaje sa predsednikom Crne Gore. Istovremeno, Vučić se sa Đukanovićem nije video.

Izgleda da je Krivokapić u međuvremeno preoteo Đukanovića od Vučića, i da se sada on češće sastaje sa njim nego sa svojim kumom. Premijer je svaki sastanak sa Milom, pravdao da su isti zvanični, kao da prethodni Đukanovićevi susreti sa Vučićem na brojnim forumima nisu zvaničnog karaktera.

Zašto Krivokapić, u cilju normalizacije odnosa, nije pozvao Vučića u prethodna četiri meseca u zvaničnu posetu Podgorici, što je kao mandatar obećavao da će uraditi?

Međutim, kako od čoveka koji nije našao za shodno da se zahvali Vučiću na donaciji vakcina protiv korona virusa očekivati jedan takav potez?

Crna Gora
Foto: Profimedia

Sastaje se sa Milom kako bi se raskinule sve veze sa Beogradom i marginalizovao DF 

Sve češći sastanci Krivokapića i Đukanovića i njihovo produbljivanje saradnje imaju za cilj marginalizaciju DF-a u nekim budućim političkim procesima čija će oštrica biti usmerena ka Beogradu, od kojeg po mišljenju gotovo svih političkih aktera treba odvojiti Crnu Goru. Brojne političke pozicione i opozicione strukture u Crnoj Gori pod patronatom zapadnih ambasada imaju za cilj da DF i Beograd prikažu kao remetilački faktor u Crnoj Gori, od kojeg se po svaku cenu treba distancirati.

Za tu akciju protiv Beograda imaju podršku i od Krivokapića koji svojim nastupima u proopozicionim medijima u Srbiji neskriveno napada Vučića, zamenom teza da ovaj radi protiv njega. A realnost Krivokapića najbolje demantuje, jer upravo on čini sve protiv Vučića. Koliko je istrajan u tome pokazuje i to da je spreman da sklopi pakt sa Đukanovićem.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd