fbpx
Skip to main content
Luka Bar, Milo Đukanović, Crna Gora, Albanija

Milo dočekao predsednika ALBANIJE kao da mu je ROD ROĐENI: Stalna tema SRBIJA I KOSOVO!

Foto: Profimedia
Predsednici Crne Gore i Albanije, Milo Ðukanović i Iljir Meta, saglasili su se u Podgorici da epilog dijaloga između Beograda i Prištine mora rezultirati rešenjem koje neće ugroziti stabilnost regiona

Predsednik Albanije Iljir Meta stigao je danas u dvodnevnu zvaničnu posetu Crnoj Gori, gde ga je uz najviše državne počati dočekao predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

SUD BiH POTVRDIO OPTUŽNICU: Ramiz Dreković ide na suđenje za ZLOČIN NAD SRPSKIM CIVILIMA!

Meta će se sastati i sa predsednicima Skupštine i vlade, Ivanom Brajovićem i Duškom Markovićem. Drugog dana posete Meta će posetiti katedralu Svetog Petra Apostola u Baru i barsku nadbiskupiju, a u Ulcinju će mu biti upriličen radni ručak sa članovima Nacionalnog saveta Albanaca.

Predsednici Crne Gore i Albanije, Milo Ðukanović i Iljir Meta, saglasili su se danas u Podgorici da epilog dijaloga između Beograda i Prištine mora rezultirati rešenjem koje neće ugroziti stabilnost regiona. Meta je kazao da je jako važan dijalog Beograda i Prištine.

- To je važno za celi region i integraciine procese Zapadnog Balkana - rekao je Meta.

Milo Đukanović
Milo Đukanović
Foto: Profimedia

Meta je nakon razgovora sa crnogorskim kolegom Ðukanovićem kazao da dve države imaju sve razloge i temelje da grade zajedničke puteve.

- Naši odnosi za primer. Razgovarali smo o važnim projektima dve države. Dalja integracija Albanaca u Crnoj Gori je bila jedna od naših tema. Ponosan sam na doprinos Albanaca u Crnoj Gori koji su bili neokolebljivi u podršci evroatlanskoj integraciji Crne Gore - rekao je Meta.

Istakao je da su Albanci u Crnoj Gori doprineli jačanju mira, sigurnosti, stabilnosti.

- Treba unapređivati prava Albanaca i više ih uključivati na lokalnom i džavnom nivou. U Albaniji ćemo nastaviti da se angažujemo još više i afirmišemo parava Crnogoraca - dodao je on. Meta je posebno čestitao napredak Crne Gore ka EU.

- Ubrzo ćemo u Tirani organizovati samit Brdo Brioni, i iskazujem poštovanje za podršku Crne Gore koja je priznala Kosovo. Crna Gora doprinosi razvoju Balkana - jasan je on.

Podgorica OSVANULA OKIĆENA zbog Mete: Ovako se Milo raduje dolasku ALBANSKOG KOLEGE (VIDEO)

Crnogorski predsednik je rekao da će nastaviti s utvrđivanjem granica između njihovih dveju zemalja, a bilo je razgovora i o tome kako unaprediti ekonomsku saradnju dve države.

- Naše je uverenje da će Makedonija iskoristiti svoju šansu. Imali smo deo pažnje prema pitanjima oko BiH. Govorili smo o unapređenju manjinskih prava dve zemlje, to su pitanja koja se nikad ne završavaju. Crnogorska manjina u Albaniji, i albanska u Crnoj Gori, najpouzdaniji su most međudržavne saradnje - rekao je Ðukanović.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
flamantes's picture

flamantes

Uvijek je dobro biti sa komšijama u dobrim odnosima.

1 | 1

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd