fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

MILO, GDE ĆE TVOJ BATA? Objavljena šokantna saznanja, Aco Đukanović tražio švajcarska dokumenta

Foto: Profimedia
Aco Đukanović planira u skorije vreme da napusti Crnu Goru i trajno se nastani u Švajcarskoj, saznaje portal Borba iz svojih izvora.

Iz najbližeg Acovog okruženja saznaje se da brat predsednika države u poslednje vreme često boravi u Švajcarskoj gde je pokrenuo postupak za dobijanje švajcarskih dokumenata.

POTVRDA O VAKCINACIJI U SARAJEVU KAO "BLOK RAČUN": Dok Srbija digitalizuje sve, u Federaciji rade "peške" (FOTO)

POTVRDA O VAKCINACIJI U SARAJEVU KAO "BLOK RAČUN": Dok Srbija digitalizuje sve, u Federaciji rade "peške" (FOTO)

DVA MESECA NAKON SRBIJE I EU SE "SETILA" BOSNE: Stiže donacije vakcina za Zapadni Balkan, nama najmanja količina

DVA MESECA NAKON SRBIJE I EU SE "SETILA" BOSNE: Stiže donacije vakcina za Zapadni Balkan, nama najmanja količina

KONAČNO SU SVE MASKE PALE: Zaev čestitao "dragom prijatelju" na pobedi

KONAČNO SU SVE MASKE PALE: Zaev čestitao "dragom prijatelju" na pobedi

Nakon pada DPS-a, mlađi Đukanović je prelomio i odlučio da ode iz države koju je zajedno sa porodicom ekonomski i finansijski uništio i svoj posao prebaci u Švajcarsku.

A da li će pre nego li i definitivno ode iz voljene Crne Gore pred nadležnim pravosudnim organima odgovarati za sve afere i nepočinstva učinjena za vreme vladavine DPS-a videćemo u dogledno vreme ili će pak nova vlast dopustiti predsednikovom bratu da nekažnjeno napusti državu i nastani se u podno Švajcarskiih Alpa?

Sve je očiglednije da Aco neće u Crnoj Gori dočekati sudski epilog afere Limenka od koje zaradio preko 10 miliona evra koliko mu je država isplatila na ime odštete.

Aco Đukanović je zakupio zemljište u Podgorici na kojem se nalazi zgrada policije 2008. godine. Tri godine kasnije država nije izvršila svoju obavezu i iselila zgradu policije, zbog čega je Aco Đukanović tužio državu i presudom Vrhovnog suda dobio odštetu od preko 10 miliona evra. Zanimljivo da je Aco tužio Vladu kojom je tada rukovodio njegov rođeni brat Milo.

Milo je "uskakao u pomoć" Acu i 2008. sa 44 miliona koje su spasile njegovu Prvu banku propasti tokom ekonomske krize.

Milo Đukanović
Milo Đukanović
Foto: Profimedia

Prva banka se do 2007. godine zvala Nikšićka, a Aco Đukanović je njen akcionar od 2005. Milo Đukanović je bio akcionar banke od avgusta 2007. do aprila 2013. Razlika u ceni po kojoj je prodao akcije je veća za milion evra od one po kojoj ih je kupio. Vlada je banku od kraha spasila 2008. godine odlukom da joj da pomoć od 44 miliona, a predsedavao je Milo Đukanović.

Prvu ratu od 11 miliona banka je “vratila” naredne godine tako što je Vlada milion uplaćivala Regionalnom vodovodu na račun u Prvoj banci 11 puta tog dana, a banka je isti milion 11 puta vraćala državnom trezoru na ime rate.

Acova Prva banka spominje se i u najnovijoj aferi vezano za raspodelu sredstava iz Abu Dabi fonda.

Preko specijalnog računa u Prvoj banci izvršen je prenos sredstava u iznosu od 14,5 miliona evra koji je potpisao bivši ministar poljoprivrede Milutin Simović, iako je Ministarstvo finansija tvrdilo da nije otvorilo taj specijalni račun i da ga nema u njihovom sistemu, a da je ADF vršio direktna plaćanja na njega, čime je izbegnut kompletan sistem državnih plaćanja.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd