fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović, Aleksandar Vučić, Patrijarh Porfirije

MILO SA STRANIM CENTRIMA MOĆI KUJE PLANOVE PROTIV SRBIJE! Napada Vučića i SPC u cilju da POKORI srpski narod

Foto: Profimedia
Plan odvajanja od Beograda i odvajanje Srba od SPC na ovim prostorima traje odavno

Napadi Mila Đukanovića, njegovih pulena iz kriminalnog DPS-a, potpomognutih drugofamilijaškim Vijestima, a u periodu za nama, nažalost i Zdravka Krivokapića, na Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, deo su velike i sinhronizovane akcije, koja je osmišljena u stranim centrima moći. Ta akcija, ima za cilj samo jednu jedinu stvar, a to je odvajanje srpskog naroda od Beograda i od Srpske pravoslavne crkve.

DODVORAVA SE ZEMLJAMA KOJE SU GODINAMA TOLERISALE NJEGOVU TIRANIJU: Milu smeta što je Srbija lider regiona!

DODVORAVA SE ZEMLJAMA KOJE SU GODINAMA TOLERISALE NJEGOVU TIRANIJU: Milu smeta što je Srbija lider regiona!

MILO BESRAMNO NAPAO SRBIJU I VUČIĆA: Đukanović udario na predsednika, ponovo izazvao skandal u regionu

MILO BESRAMNO NAPAO SRBIJU I VUČIĆA: Đukanović udario na predsednika, ponovo izazvao skandal u regionu

"Ako je Vučić MONSTRUM, zašto ne skloniš sestru iz jazbine VELESRBLJA" Knežević odbrusio Milu zbog skandalozne izjave

"Ako je Vučić MONSTRUM, zašto ne skloniš sestru iz jazbine VELESRBLJA" Knežević odbrusio Milu zbog skandalozne izjave

Prvo su Austrougari aneksijom Bosne i Hercegovine i ostavljanjem Raške oblasti Osmanlijama kao brane dugoočekivanom ujedinjenju Srbije i Crne Gore započeli proces odvajanja srpskog naroda od matice Srbije i Beograda. Međutim, taj pokušaj je, uz veliku srpsku žrtvu, okončan neslavno Austrougarskim porazom i njenim raspadom nakon Prvog svetskog rata. U naumu razdvajanja srpskog nacionalnog bića nisu uspeli ni Nemci sa svojim saradnicima u Jugoslaviji od 1941. do 1945. godine.

Nakon inostranih okupatura, glavnu ulogu u rasrbljavanju Srba, u i van Srbije, preuzeli su komunisti i njihova ideja bratstva i jedinstva. Upravo ta ideja je bila omča oko vrata srpskom narodu, da se na silu odvoji od Beograda i od Srpske pravoslavne crkve, koja je čuvar srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta.

Milo Đukanović
Foto: Profimedia

Medijski udar na Beograd i SPC bilo je glavno oružje komunista da na štetu srpskog naroda prave nacije širom Jugoslavije i Balkana. Na sreću ni komunistička mašinerija nije uspela u svom naumu, ali su njihovi trabanti nastavili da slijede tu matricu.

Toliko decenija kasnije, isti plan po istoj matrici danas je prisutan u Crnoj Gori, a na njemu rade jednako Đukanović i Krivokapić, potpomognuti Vijestima. I možda Krivokapić i dalje nije svestan da je upao u zamku koju su mu spremili Đukanović i Vijesti, ali im tvrdoglavim stavovima i spinovanim udarima na Vučića idealno ide na ruku i sve njihove medijske otpatke pokušava da pretvori u pogodak, a sve to nažalost, za cilj ima pokušaj prekidanja svih veza srpskog naroda iz Crne Gore sa zvaničnim Beogradom i sa SPC.

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Interesantno je da ni Đukanoviću ni Vijestima ni Krivokapiću, ali ni ostalim akterima trenutne parlamentarne većine, osim DF-u, ne smeta sluganstvo stranim Ambasadama, koje se pokušava prikriti tako što će se sinhronizovano udarati po Srbiji i Vučiću. Kao što su im, setite se samo Demokratska stranka, Đilas, Tadić i ostala žuta hobotnica nikad nisu bili protivnici, već poželjan partner jer je pod njima Srbija bila na kolenima.

Đukanović, Vijesti, Krivokapić i ostali, zajedno, svako iz svog ugla, stvaraju određene klanove koji imaju za cilj da što dublje iskopaju jaz između Srba i Srba. Neki koriste bagere, kao Đukanović, a neki ašove kao Krivokapić, ali pokušavaju da prokopaju istu brazdu- brazdu razdora između srpskog naroda i Beograda.  I ne smeta njima Vučić kao Vučić, smeta im to što je Srbija pod Vučićem, Nemačka na Balkanu i što Vučić ne dozvoljava prekidanje veza između Beograda i srpskog naroda u Crnoj Gori. Da je Vučić slab, a Srbija još slabija, onda bi oni bili predmet pohvala zvanične i nezvanične Podgorice.

Vučić je naravno prva meta i povod za napad, koji ima dublju pozadinu, a scenarista ovog plana ne sedi u Podgorici. Ne udaraju svi oni iz Podgorice na Vučića zbog Vučića, meta je preko Vučića SPC i srpski patrijarh!

Porfirije pozdravio vernike s balkona Patrijaršije
Porfirije pozdravio vernike s balkona Patrijaršije
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

SPC kao institucija oko koje se okupljaju Srbi iz svih krajeva i iz svih srpskih država treba da ostane temelj i stub srpskog naroda oko kojeg ćemo se svi okupljati. E, upravo preko Vučića i napada na Vučića, Đukanović, DPS, sateliti, Vijesti i nažalost Krivokapić, potkopavaju, svako sa svoje strane taj temelj. Jasno je i laicima, udar na Vučića je udar na jedinstvo Srpske pravoslavne crkve, jedinstvene i nedeljive.

Zato i čuvene floskule o postojanju Pravoslavne crkve, koje su se pokušale progurati kroz Temeljni ugovor sa SPC, imale su za cilj razbijanje Srpske pravoslavne crkve i svako odugovlačenje potpisivanja tog ugovora direktno ide na ruku separatistima i Đukanoviću. Ko god pokuša da progura temeljni ugovor sa SPC da o njemu raspravlja Skupština Crne Gore direktno ide na ruku Đukanoviću i DPS-u i biće jasno šta je pozadina takvog veleizdajničkog čina, kojim se pokušavaju prevariti stotine hiljada građana koji su izašli na ulice širom Crne Gore da odbrane svoje svetinje.

Spoljna politika Srbije kao matice srpskog naroda je nikad bolja, nikad jasnija i nedvosmislena. Beograd i Vučić danas, kao niko nikada u istoriji osećaju veliku opasnost koja se nadvila nad srpskim narodom i Srpskom pravoslavnom crkvom i srpskim patrijarhom.

Zato je spas samo u jednom. Srpskom nacionalnom jedinstvu. To je brana koja je garant da ni Đukanović ni ostali saučesnici, neki dobrovoljni, neki neznaveni, ne mogu uspeti u svom naumu.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd