fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

MILO SVOJE NEUSPEHE SVALJUJE NA SRBIJU: Ponavlja priče o nacionalizmu i rasplamsava mržnju

Foto: Profimedia/ilustracija
Srbija ponovo trn u oku Đukanoviću

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da ga godine pre i posle pada njegovog režima vraćaju u devedesete kada je, kako kaže, srpski nacionalizam promovisao ideju o svim Srbima u jednoj državi. On je podgoričkom portalu CDM rekao da je to bila zvanična politika Srbije

- Srpski nacionalisti iz Sarajeva su tada vikali da su ugrožena njihova prava u Bosni i od Srbije zahtevali zaštitu. Milošević je ušao u tu omču i znamo kako se krvoločno to završilo: sa blizu 150.000 ljudskih žrtava i epilogom u Hagu.

UŽAS U SARAJEVU! Krvoločne borbe pasa se održale na TAJNOJ LOKACIJI, policija odmah reagovala

UŽAS U SARAJEVU! Krvoločne borbe pasa se održale na TAJNOJ LOKACIJI, policija odmah reagovala

MAJKA MONSTRUM IZ VELIKE GORICE! Optužena za smrt deteta, a novac prikupljen za lečenje koristila za sramne stvari

MAJKA MONSTRUM IZ VELIKE GORICE! Optužena za smrt deteta, a novac prikupljen za lečenje koristila za sramne stvari

MUŠKARCA (33) U HRVATSKOJ UBIO STRŠLJEN: Preminuo u AGONIJI uprkos hitnoj intevenciji lekara

MUŠKARCA (33) U HRVATSKOJ UBIO STRŠLJEN: Preminuo u AGONIJI uprkos hitnoj intevenciji lekara

Đukanović je ocenio da umesto svih Srba u jednoj državi, danas imamo parolu "srpski svet".

- Visoki zvaničnici Vlade Srbije kažu da je zadatak sadašnje generacije da udruže sve Srbe i tako zaštite njihova, navodno, ugrožena nacionalna prava. To je samo drugačije oblikovan isti cilj. Sve to je, naravno, propraćeno ozbiljnom ofanzivom, medijskom, finansijskom, obaveštajnom, sa ciljem da ostvare ono što nisu u ranim devedesetim godinama - naveo je predsednik Crne Gore.

Na pitanje u čemu je razlika između sadašnjeg vremena i poslednje decenije minulog veka kada je i on participirao u vođenju državne politike Crne Gore i SRJ, odgovara:

- Tada su velikosrpski nacionalisti imali na raspolaganju mnogo više instrumenata. Imali su saveznu vojsku (JNA), zakone koji su "propisivali" nacionalističku zloupotrebu jer su državljani Crne Gore morali da se odazovu na poziv u vojsku, u suprotnom su ih zatvarali. Imali su na raspolaganju saveznu policiju, carinu, službu bezbednosti, sve savezne organe koje su mogli zloupotrebiti protiv onih delova države koje su videli kao svoj plen. Danas toga nema.

Milo Đukanović
Foto: Profimedia

Đukanović je ponovio da Zapad ne razume dovoljno da kada se radi o Srpskoj pravoslavnoj crkvi u pitanju nisu verske slobode, nego instrumentalizacije verske zajednice za rušenje suverenosti susednih država, da bi se ostvario projekat "velike Srbije", ovog puta pod parolom "srpskog sveta".

LAŽNA DOKUMENTA ZA RUSA

Policija u Tivtu uhapsila je ovih dana bivšeg rukovodioca organizacije iz Rusije Igora Čujana (55), koji je bio na poternici Interpola zbog finansijskih mahinacija. On se nalazi u ekstradicionom pritvoru. U Podgorici je procurila nezvanična informacija da mu je MUP Crne Gore 16. aprila 2020. izdao dokumenta na lažno ime - Levin! Pre nekoliko dana uhapšen je i milijarder sa ruskim i izraelskim pasošem Telman Ismailov (64), koji je godinama nesmetano živeo u Crnoj Gori uprkos raspisanoj poternici za njim.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd