Utorak 19. mar 2024.
Šmit i Dodik

ŠMIT NIJE DOBRO DOŠAO U BiH Dodik: "On se lažno predstavlja, imamo pojačanu sumnju i neprihvatanje takvog lika!"

Foto: Profimedia
Milorad Dodik izneo svoje mišljenje o novom Visokom predstavniku u BiH

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da se Kristijan Šmit lažno predstavlja kao visoki predstavnik međunarodne zajednice, "jer on to nije".

- Ono što Šmit ovde promoviše kao svoju agendu apsolutno nije u nadležnosti visokog predstavnika, što govori o tome da samo treba imati pojačanu sumnju i neprihvatanje takvog lika. Vidim da se Kristijan Šmit rasipa nekim optimizimom i pokušava da nametne agendu koju samo on ima o sebi. Ono što Šmit najavljuje to nije bila uloga visokog predstavnika u BiH ni u prošlosti - istakao je Dodik.

Dodik se pita kakve veze ima visoki predstavnika sa pitanjem Izbornog zakona ili da se bavi pitanjima načina odlučivanjima ili ustavnim pozicijama.

- To su gluposti, čak ni Pedi Ešdaun nije ulazio u to, pa sad dolazi Šmit da nam nakon toliko vremena ulazi u to. Šmit nema nikakve veze sa evropskim putem BiH. Evropski put je uvek bio vlasništvo domaćih političkih snaga. Oni ignorišu ozbiljne napretke ovde koji su urađeni i stalno sve drže problematičnim, jer ako kaže da je stanje dobro onda je besmisleno da postoji - naglasio je Dodik.

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd