fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

MILOV DPS PRIKRIVA KRIMINALNE TRAGOVE: Spaljivali dokumentaciju u kotlarnici rudnika, nestale tajne finansijskih malverzacija?

Foto: Profimedia
Velika akcija čišćenja tragova očito se sprovodi i u Rudniku uglja Pljevlja, spaljivanjem dokumentacije kako se nezvanično može čuti, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Prema rečima Nikole Rovčanina potpuno je očekivano da DPS funkcioneri u državnoj upravi i državnim preduzećima nakon izbornog poraza 30. avgusta čiste za sobom tragove, prikrivajući tako razne malverzacije i zloupotrebe.

"SAMO DA RAZVLASTIMO DPS": Mandićeva NSD će da podrži vladu Zdravka Krivokapića

"SAMO DA RAZVLASTIMO DPS": Mandićeva NSD će da podrži vladu Zdravka Krivokapića

PET ANTISRPSKIH POTEZA KOJI SU DOPRINELI PADU MILOVOG REŽIMA: Sramni činovi po kojima će ostati upamćeni

PET ANTISRPSKIH POTEZA KOJI SU DOPRINELI PADU MILOVOG REŽIMA: Sramni činovi po kojima će ostati upamćeni

CRNA GORA NA NOGAMA! DOŠAO JE KRAJ MILOVOM REŽIMU: DPS ostavio "oproštajno pismo"

CRNA GORA NA NOGAMA! DOŠAO JE KRAJ MILOVOM REŽIMU: DPS ostavio "oproštajno pismo"

- Verovatno da stotine i hiljade tendera u poslednje tri decenije kriju tajne finansijskih malverzacija. Ova kompanija godišnje prihoduje više od 50 miliona eura, a to znači da je u godinama dok je njom upravljao DPS taj iznos odavno premašio milijardu eura. Imajući u vidu "poštenje" DPS funkcionera, izostanak bilo kakve objektivne evizije ili istrage tužilaštva svih ovih godina, opravdane su sumnje šire javnosti o milionskim malverzacijama - kazao je Rovčanin dodajući da je uveren da je iz ove kompanije u poslednje tri decenije izašlo najmanje 20 milionera.

- Niko nikada nije procesuiran niti je neko odgovarao. Svežiji primer je bahaćenje odlazećeg ministra Boškovića prilikom nabavke luksuznih džipova, sponzorisanje rukometa sa milionskim iznosima i izgradnja stambene zgrade po nerealnim cenama. Tu je i nabavka dampera, rezervnih delova i slično - kazao je Rovčanin dodajući da sve ovo u godinama iza nas nije bilo dovoljno tužilaštvo da sprovede istragu.

- Danas, imamo spaljivanje dokumentacije, ali uveren sam da se nečasne radnje ne mogu spaliti i da će ukoliko se dokaže postojanje nezakonitosti, odgovorni izaći pred lice pravde - zaključio je Rovčanin.

Iz Rudnika uglja tvrde da se radi o redovnom godišnjem sređivanju arhivskog i kancelarijskog prostora u okviru Sektora ekonomskih poslova.

- Po nalogu direktora sektora Dragana Mijatovića, izvršeno je uklanjanje i uništavanje radnih kopija dokumentacije u kotlarnici RJ "Održavanje" RUP - a-odgovoreno je iz kabineta izvršnog direktora, Rudnika uglja.

Iz menadžmenta pljevaljske rudarske kompanije tvrde da je reč o redovnoj godišnjoj aktivnosti koja ni u kom slučaju ne obuhvata uništavanje originalne dokumentacije koja se čuva u skladu sa zakonom i pravilima o arhiviranju i kancelarijskom poslovanju.

- Kako se radi isključivo o kopijama interne dokumentacije i materijala, koji fluktuišu u okviru Sektoru ekonomskih poslova, tj. o redovnoj rutinskoj proceduri, nije bilo potrebe da se o istoj obaveštava izvršni direktor RUP-a. Orginali predmetne dokumentacije se čuvaju u Sektoru ekonomskih poslova i Arhivi Društva - tvrde iz Rudnika uglja.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd