fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

MILOV REŽIM SE MEŠA U FORMIRANJE NOVE VLADE? Funkcioner DF-a poslao jasnu poruku Krivokapiću!

Foto: Profimedia/ilustracija
Mladen Mikijelj, funkcioner Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta poslao jasnu poruku mandataru na novu Vladu Zdravku Krivokapiću.

- Mi Budvani imamo jedan lep običaj da svako političko dešavanje koje je nastavak naših napora da se smeni autokratski režim Mila Đukanovića, veoma temeljno prodiskutujemo u krugu slobodnih ljudi, i to baš onih koji su se godinama otvoreno borili protiv diktature. Veoma smo ponosni što smo među onima koji su godinama pre drugih protjerali iz našeg grada osionu i bahatu vlast DPS. Ništa manje ponosa ne osećamo i zbog toga što nije bilo jednog skupa, protesta i konkretne opozicione akcije izvan naše opštine, a da mi nismo učestvovali u njoj. Dakle, borci bili i takvi ostali. Svakom rekli što mislimo i nikome nismo prećutali ono što smo mislili da javno treba progovoriti - kaže Mikijelj.

DRAMA U CRNOJ GORI NE PRESTAJE! Demokratski front će podržati NOVU VLADU samo pod jednim uslovom

DRAMA U CRNOJ GORI NE PRESTAJE! Demokratski front će podržati NOVU VLADU samo pod jednim uslovom

KRIVOKAPIĆ DAO ZELENO SVETLO MILOVOM REŽIMU! Medojević raskrinkao mandatara za sastav NOVE VLADE

KRIVOKAPIĆ DAO ZELENO SVETLO MILOVOM REŽIMU! Medojević raskrinkao mandatara za sastav NOVE VLADE

KRIVOKAPIĆ NIJE ZAVRŠIO SVOJ POSAO! Andrija Mandić poslao poruku mandataru za sastav NOVE VLADE

KRIVOKAPIĆ NIJE ZAVRŠIO SVOJ POSAO! Andrija Mandić poslao poruku mandataru za sastav NOVE VLADE

- Zato i sad nećemo ćutati kada su u pitanju "naši", nego želimo da pozovemo mandatara Krivokapića da još jednom preispita odluke koje je sam donosio nakon izbora. Mi sigurno nismo glasali za ponovno priznanje tzv. Kosova, za uklanjanje trobojki, za himnu Sekule Drljevića i ponižavanje naših velikih predaka koji su učestvovali u oslobodilačkom ratu ili proboju Solunskog frontu.

- Neko drugi hoće da se poštuju i veličaju samo njihovi, i da onu istoriju koja pripada njihovom bratstvu, porodici, selu, a ređe plemenu, svima drugima nametnu kao jedinu ispravnu meru naše prošlosti. Dok, na primer, velike bokeljske pregaoce, koji su se vekovima borili za slobodu Boke, za čiju ljepotu i teritoriju su se otimale najveće svetske sile, a posebno onih 1500 naših predaka,  junaka - dobrovoljaca iz Prvog svetskog rata,  koji su postali dio svjetske istorije zajedno sa srpskom vojskom u kojoj su ratovali, hoće da proglase izdajnicima i okupatorima - priča Mikijelj.

- Što se tiče nas, to tako neće moći, i u Boki sigurno neće proći. Kao što mislimo da je veoma problematičan predlog mandatara Krivokapića vezano za sastav nove Vlade, a još sumnjivije i ponižavajuće zvuči iznenadno proklamovanje ministarske samostalnosti i najava formiranja radnih grupa za popunu važnih mjesta po "dubini".

- Takvo popunjavanje "po dubini", isključuje nadležne stranačke organe vladajućih struktura, a hiljade ljudi koji se tamo nalaze žele da se poštuju i njihove odluke, a oni su dominatno izneli izbornu pobedu i zaslužuju toliko. Ta dosad neviđena vrsta političke arogancije je posledica ne samo nerazumijevanja funkcionisanja političkog sistema nego i neprijateljskog odnosa prema svima onima koji su se na organizovani način godinama borili protiv režima Mila Đukanovića.

Programski i po sastavu nova Vlada je očigledno podešavana u skladu sa zahtevima koalicije "Crno na Bijelo". Samo je još nedostajalo da se za člana Vlade predloži nekadašnji predsednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović, pa da osim programskog preslikavanja štiva te stranke imamo i zastupljeno kompletno rukovodstvo te "lepe i dosledne" opozicione  firme.

- Tu vrstu čudnog ponašanja doživljavam kao pokušaj kažnjavanja svih opozicionih organizacija i pojedinaca koji nisu htjeli da ćute, da služe režimu, čekaju službeni stan, da prihvataju svaku režimsku ponudu napredovanja na poslu znajući da bi tako mogli i da ućare nešto.

- Nama Budvanima dobro je poznato kako je Demokratski front okupio opozicione stranke u koalicioni savez "Za budućnost Crne Gore", i nema nikakve tajne ko je tu za koga garantovao, ko koga upoznao, preporučio i doveo.

- Oslanjajući se na riječ i čast tih važnih ljudi, mi smo mnogo dali da bi najzad progovorili i oni koji su trideset godina ćutali.

- Mislim da je pravi trenutak da se svi podsetimo postignutih dogovora, preuzetih obaveza i da se zapitamo da li je ovo što se dešava sada, baš to? - zaključuje Mladen Mikijelj.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
11 Beograd