Utorak 19. mar 2024.
Milo Đukanović

Milova NAJCRNJA NOĆNA MORA izašla na videlo: Otkriveno kako je Đukanović ZARADIO PRVI MILION

Foto: Profimedia
Biznismen Duško Knežević nije samo plaćao enormne račune po luksuznim hotelima i pokrivao dugove sa kreditnih kartica aktuelnom predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću već je odrađivao i bankarske transakcije od najvećeg poverenja za lidera DPS-a i njegovu porodicu!

Knežević je prema navodima crnogorskih medija tako položio milion i po evra depozita, kao keš kolateral, za kredit koji je Đukanović dobio u Londonu 2007. godine. Preko tog kredita je aktuelni crnogorski predsednik legalizovao svoj prvi milion!

Đukanović i predstavnici crnogorskih institucija krili su da je garancija za taj kredit dobijena od Kneževića.

Pošto je na kratko napustio funkcije i odlučio da se bavi biznisom Đukanović je 11. jula 2007. godine na ime svoje firme "Capital Invest" dobio kredit od milion i po evra i to od londonske filijale grčke Pireus banke. Kredit mu je omogućila firma Duška Kneževića "Comsel Limited" koja je bila žirant u tom poslu tako što je kao kolateral položila depozit od milion i po evra.

Tog dana su u Londonu potpisana dva ugovora. Prvi ugovor o garanciji na milion i po za kredit "Capital Investa DOO" potpisan je između Pireus banke (filijala London) kao davaoca kredita i firme "Comsel Limited" sa Kipra kao davaoca garancije.

Milo Đukanović
Milo Đukanović
Foto: Profimedia

Iz ovog ugovora o garanciji - koji su Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore i podgoričke Vijesti imale na uvid - vidi se da je Milo Đukanović kao korisnik kredita dobio sredstva za "Capital Invest" zahvaljujući novcu Kneževića.

U ugovoru se jasno precizira i da je banka zahtevala dodatnu garanciju za kredit i to u vidu keš kolaterala koju je obezbedio garantor.

POSTOJE DOKAZI! Đukanović namestio referendum o nezavisnosti Crne Gore: Sav prljav veš IZLAZI NA VIDELO

Istog dana potpisan je i drugi ugovor o kreditu od milion i po evra između Pireus banke kao kreditora i "Capital Investa" kao korisnika kredita i Mila Đukanovića kao garantora - vlasnika firme.

Nakon što je Đukanović privukao pažnju javnosti ovom milionskom transakcijom iz Uprave za sprečavanje pranja novca saopšteno je samo da se "Capital Invest" za kupovinu akcija zadužio kod jedne banke u Londonu. Sada je jasno da su iz Uprave hteli da sakriju činjenicu da je za ovaj kredit Đukanoviću garantovao Duško Knežević odnosna njegova kompanija sa Kipra.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd