fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

SRAMAN POTEZ PORAŽENIH MILOVOG SNAGA: Poklanjaju Mirašu Dedeiću parcelu za gradnju "verskog objekta"

Foto: Profimedia
Još jedan u nizu skandaloznih poteza snaga poraženih na izborima

Glavni grad Crne Gore Podgorica pripremio je skupštinsku odluku kojom će NVO Crnogorska pravoslavna crkva, na čijem je čelu samozvani mitropolit Miraš Dedeić, pokloniti parcelu na obroncima brda Gorica blizu gimnazije "Slobodan Škerović". Reč je o još jednom skandaloznom potezu snaga poraženih na izborima, kaže analitičar Igor Damjanović.

Evo zašto ovog vikenda niko neće morati da apeluje na ljude da ostanu kod kuće

Evo zašto ovog vikenda niko neće morati da apeluje na ljude da ostanu kod kuće

SVE ĆE IZAĆI NA VIDELO! Nova vlast otkriva MIlove batinaše koji su brutalno tukli GOLORUK NAROD

SVE ĆE IZAĆI NA VIDELO! Nova vlast otkriva MIlove batinaše koji su brutalno tukli GOLORUK NAROD

Sednica Skupštine Glavnog grada će se najverovatnije održati 29. i 30. oktobra. Odluka još nije objavljena osim informacije da je pripremljen dokument sa nazivom "Nacrt odluke o prenosu prava svojine CPC na građevinskom zemljištu u zahvatu DUP-a Nova Varoš 2".

Uvidom u plan, parcela namijenjena za gradnju verskog objekta za NVO na čijem je čelu Miraš Dedeić, označena je na urbanističkoj parceli u zoni D plana, što je upravo deo brda Gorica. Igor Damjanović smatra da ova odluka lokalnih vlasti očigledno predstavlja kontinuitet na izborima odbačene politike DPS-a kada je u pitanju stvaranje partijske marionetske crkve u Crnoj Gori.

On naglašava da je čitava stvar utoliko više začuđujuća jer je politika Mila Đukanovića posebno snažno odbačena u glavnom gradu Crne Gore, gde je režim doslovno doživio debakl.

- Na prethodnim parlamentarnim izborima DPS je doživio katastrofalan poraz u Podgorici. Zajedno sa koalicionim partnerima iz Socijaldemokratske i Bošnjačke strane (BS) osvojio je ispod 40 odsto glasova, odnosno čak 25.000 glasova manje od tri pobedničke liste. Jedna od glavnih tema koja je opredelila glasače na izborima od 30. avgusta bio je tzv. Zakon o slobodi veroispovjesti - podseća Damjanović.

Pokušaj poklanjanja zemlje pseudo-religioznom krilu DPS-a

Stoga, kako dodaje, ovakva skandalozna odluka administracije gradonačelnika Ivana Vukovića predstavlja brutalno kršenje izborne volje građana Podgorice, a posebno pravoslavnih vernika, koji su u Podgorici plebiscitarno glasali protiv tzv. Zakona o slobodi veroispovjesti i DPS projekta stvaranja partijske crkve.

ŠTA TO SPREMAJU MILOVI PULENI? Nezadovoljna stara garda DPS-a mogla bi formirati poseban poslanički klub

ŠTA TO SPREMAJU MILOVI PULENI? Nezadovoljna stara garda DPS-a mogla bi formirati poseban poslanički klub

NOVI NAPADI NA SPC U CRNOJ GORI: Otimaju 2.000 kvadrata tik uz Crkvu Svetog Đorđa!

NOVI NAPADI NA SPC U CRNOJ GORI: Otimaju 2.000 kvadrata tik uz Crkvu Svetog Đorđa!

- Poklanjanje zemlje Miraševoj sekti, pseudo-religioznom krilu DPS-a, samo je delić skandaloznih postupaka na izborima poraženog režima. Nažalost, od 30. avgusta imenovali su i 33 javna funkcionera, dodelili 6 koncesija firmama poput Bemaksa koje su poznate po otvorenim pritiscima na zaposlene da moraju glasati DPS, te raspisali na stotine konkursa - ukazuje Damjanović.

Damjanović upozorava da se zbog ovakvih skandaloznih postupaka poraženog režima nova vlast mora što pre konstituisati, kako se DPS-u ne bi i dalje ostavljao prostor za imenovanje funkcionera i nameštanje visokoprofitabilnih poslova režimskim tajkunima ili pak poklanjanje državne imovine Mirašu Dedeiću.

- Narodna volja i opšta situacija u društvu nameću ne samo obavezu hitnog formiranja nove vlade, već i iniciranja vanrednih predsedničkih i lokalnih izbora u onim gradovima gde je režim Mila Đukanovića, poput recimo Podgorice, ubedljivo poražen 30 avgusta - decidan je Damjanović.

DPS još 2013. odlučio da CPC pokloni parcelu u Podgorici

Gradske vlasti Podgorice su još 2013. godine tzv. CPC ustupile parcelu za gradnju objekta u mestu Gradina u podgoričkom naselju Malo brdo. Njima je tada, odlukom lokalne skupštinske većine, data saglasnost da im se ustupi blizu 13.000 kvadrata zemljišta u zahvatu DUP-a "Momišići C".

Odlukom koju su usvojili odbornici u Skupštini glavnog grada bilo je predviđeno da naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta predstavlja učešće u izgradnji objekta, a investitor je bio dužan da izvrši kompletno opremanje građevinskog zemljišta do priključka na urbanističku parcelu o svom trošku. U to vreme gradonačelnik Podgorice bio je Miomir Mugoša.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
12 Beograd