fbpx
Skip to main content
Motorna testera

MOTORNOM TESTEROM NAPAO POLICAJCE, PA POKUŠAO DA IH PREGAZI TRAKTOROM: Podignuta optužnica protiv Bojana Lazića

Foto: Profimedia/ilustracija
Protiv Bojana Lazića (32) iz Broda podignuta je optužnica zbog sumnje da je upaljenom motornom testerom napao policajce, a zatim traktorom pokušao da pregazi druga dva policajca.

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Doboju, a potvrdio ju je Osnovni sud u Derventi.

Stručnjak objašnjava: Ovo je važno da znate PRE SVAKOG PUTOVANJA! Ne krećite na put NESPREMNI!

Stručnjak objašnjava: Ovo je važno da znate PRE SVAKOG PUTOVANJA! Ne krećite na put NESPREMNI!

UHAPŠEN NAKON RASPISANE CRVENE POTERNICE ZBOG UBISTVA: U Mostaru uhvaćen Vinko Martinović

UHAPŠEN NAKON RASPISANE CRVENE POTERNICE ZBOG UBISTVA: U Mostaru uhvaćen Vinko Martinović

DA LI ĆE ZAUVEK OSTATI NERASVETLJENA EPIZODA AKCIJE "BLJESAK"? Evo za šta se terete hrvatski generali u zamolnici Tužilaštva BiH

DA LI ĆE ZAUVEK OSTATI NERASVETLJENA EPIZODA AKCIJE "BLJESAK"? Evo za šta se terete hrvatski generali u zamolnici Tužilaštva BiH

Incident se desio početkom juna ove godine, a Lazić i njegov otac su uhapšeni nakon filmske potere kroz šumu. U hapšenju Lazića bila je angažovana i Jedinica žandarmerije Policijske uprave Doboj.

Policiji u Brodu 2. juna G. M. je prijavio da se u njegovoj šumi odvija bespravna seča stabala.

- Na lice mesta, u šumu Koraće, izašli su policajci K. Ž. i P. Z. iz Broda i zatekli Bojana i njegovog oca Branu Lazića kako bespravno seku stabla. Oni su se njima predstavili kao policajci s namerom da ih legitimišu - navedeno je u optužnici.

Filmska potera

Međutim, tada nastaje prava drama, koja se, na sreću, završila bez težih posledica. Naime, došlo je do filmske potere između lopova i policajaca, ali i do potezanja pištolja.

- U tom momentu Bojan Lazić, koji je bio udaljen na oko pet metara od policajaca, u ruke je uzeo motornu testeru i stavio je u pogon, te se okrenuo prema policajcima. Testeru je podigao u visini prsa i policajcima glasno rekao: "Ajde" - precizirano je u optužnici.

On je zatim s upaljenom testerom krenuo u pravcu policajaca K. Ž. i P. Z, prišavši im na udaljenost od tri, četiri metra.

To je kod policajaca izazvalo osećaj ugroženosti i straha, te su mu izdali jasno i glasno naredbu da stane i da ugasi motornu testeru, na šta se Lazić oglušio i nastavio kretanje s upaljenom motornom testerom prema policijskim službenicima.

- Nakon toga policajci su, plašeći se za svoj život, potegli službene pištolje i usmerili ih prema Laziću i ponovo jasno i glasno naredili da stane i odloži motornu testeru, na šta se isti oglušio, te je s motornom testerom seo u traktor i pobegao s lica mesta - piše u optužnici.

Skok u rastinje

Pomenuti policajci su odmah obavestili policijsku stanicu o tome šta se desilo, pa su angažovani i pripadnici Jedinice žandarmerije.

- Lazić je, upravljajući svojim traktorom i tako bežeći od policijskih službenika, na šumskom putu u mestu Donja Barica naišao na pripadnike Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj, M. D. i Ž. V, koji su u službenim uniformama pružali pomoć policijskim službenicima Policijske stanice Brod u pronalaženju i njegovom hapšenju - navodi se u optužnici dobojskog tužilaštva.

Pomenuti pripadnici Žandarmerije su sa udaljenosti od oko desetak metara jasno i glasno izdali naređenje Laziću da se zaustavi.

- Policajac M. D. je podigao ruku, dok je Ž. V. usmerio svoje oružje u pravcu osumnjičenog, na šta se osumnjičeni Lazić oglušio na izdato naređenje i nije zaustavio. Dodao je gas i svojim traktorom, bez namere zaustavljanja, produžio kretanje navedenim putem u pravcu policajaca koji su stajali na putu - piše u optužnici.

Kada su policajci shvatili da Lazić nema nameru da se zaustavi, M. D. je skočio u rastinje s desne, a Ž. V. u rastinje s leve strane puta. Ubrzo posle toga Bojan je pronađen i uhapšen.

Njegov otac je u ovom metežu takođe pobegao, ali ga je policija kasnije pronašla i uhapsila.

U Okružnom javnom tužilaštvu Doboj su rekli da je počinio u sticaju dva krivična dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Oni su dodali da se protiv njega vodi sudski postupak u Osnovnom sudu u Derventi.

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd