fbpx
Skip to main content
Draginja Vukasnović

NA IZBORIMA PUKLI K'O TIKVA: Funkcioneri SDP-a podneli ostavke, novi čelnici posle kongresa

Foto: Printscreen/RTCG
Veći deo partijskog rukovodstva je, čineći jedan moralan čin, odlučio da odstupi sa funkcija

Predsednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković podnela je ostavku na tu funkciju na današnjoj sednici Glavnog odbora partije.

Prethodno je ostavku podneo i njen zamenik Raško Konjević.

Od nove vlade u Crnoj Gori mnogo zavisi: Ili će da "udave" DPS, ili će ga pustiti da "uhvati vazduh"

Od nove vlade u Crnoj Gori mnogo zavisi: Ili će da "udave" DPS, ili će ga pustiti da "uhvati vazduh"

SAOPŠTENJE OPŠTE BOLNICE: Amfilohije hitno pregledan, odbio da se testira

SAOPŠTENJE OPŠTE BOLNICE: Amfilohije hitno pregledan, odbio da se testira

KORONA NEMILOSRDNA U CRNOJ GORI: Još 193 nova slučaja zaraze, pet osoba preminulo

KORONA NEMILOSRDNA U CRNOJ GORI: Još 193 nova slučaja zaraze, pet osoba preminulo

Portparol i član Predsedništva SDP-a Mirko Stanić novinarima je posle sednice GO rekao da su ostavke podneli i drugi funkcioneri partije.

- To je već bilo najavljeno na nekim našim sastancima u ponedeljak, tako da je ovo logičan sled već iskazane želje da se prihvati odgovornost za rezultat koji je bio ispod očekivanja za SDP - rekao je Stanić.

SDP je na izborima 30. avgusta osvojio dva mandata.

Glavni odbor SDP-a je doneo odluku i o održavanju partijskog kongresa, koji je, kaže Stanić, inače i predviđen statutarnim odlukama SDP-a ali je "i iskaz činjenice da partijsko rukovodstvo, GO, iskazuje nezadovoljstvo osvojenim brojem glasova na proteklim parlamentarnim izborima".

- Veći deo partijskog rukovodstva je čineći jedan moralan čin odlučio da odstupi sa funkcija, da podnese ostavke, ali će ostati deo partijske strukture koja će odraditi pripreme za kongres koji će se održati u narednom periodu u skladu sa merama NKT-a. Partiju će do kongresa voditi predsednik GO Izet Bralić - rekao je Stanić.

Iz SDP-a je večeras saopšteno da će na kongresu biti izabrano novo partijsko rukovodstvo.

- Svi funkcioneri partije će biti deo procesa održavanja Kongresa i raditi na daljem snaženju SDP, iskazujući akciono i političko jedinstvo u susret novim političkim izazovima koji očekuju Crnu Goru - stoji u saopštenju.

Vuksanović Stanković je za predsednicu SDP-a izabrana na devetom redovnom Kongresu u junu prošle godine, Konjević za njenog zamenika, a dotadašnji lider partije Ranko Krivokapić za počasnog predsednika stranke.

Vuksanović Stanković bila je tada jedini kandidat za čelnu poziciju SDP-a.
SDP je posle sednice predsedništva održane nakon izbora, konstatovao da je ostvareni rezultat ispod očekivanja, ali i da su dobijeni glasovi izraz otvorene i iskrene podrške njihovoj politici.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Umerena kiša
8 Beograd