fbpx
Skip to main content
Most na Tari upozorenje

NAJAVLJENO JOŠ JEDNO SAMOUBISTVO ZA 13 DANA! Policija ispituje telefon dečaka (13) koji je skočio sa mosta na Tari

Foto: Youtube/Printscreen/Marko Pejovic/TikTok/Printscreen
Iz policije Crne Gore saopštili su da istražuju ova dva slučaja i da za sada nema nikakve naznake da je u pitanju neki internet izazov, niti delovanje sekte.

Policija je preuzela i trenutno pretražuje dva mobilna telefona i naloge na društvenim mrežama trinaestogodišnjeg V. K. iz okoline Pljevlja koji je pre nekoliko dana izvršio samoubistvo skokom sa mosta na Tari, samo dvadesetak dana nakon što je na istom mestu i na isti način sebi život oduzela dvadesetogodišnja M. G, TikTokerka iz Crne Gore koju je dečak pratio.

Da li ste znali da iz Srbije možete da trgujete cenom akcija kompanija Adidas i Najk?

Da li ste znali da iz Srbije možete da trgujete cenom akcija kompanija Adidas i Najk?

"BILO JE KAO U CRTAĆIMA" Detalji o tome kako je zatvorenik pobegao hrvatskoj policiji - traže ga i u Sloveniji

"BILO JE KAO U CRTAĆIMA" Detalji o tome kako je zatvorenik pobegao hrvatskoj policiji - traže ga i u Sloveniji

PRITISAK NA SRPSKU I SRBIJU: Tužilaštvo traži saslušanje Dodika zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici

PRITISAK NA SRPSKU I SRBIJU: Tužilaštvo traži saslušanje Dodika zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici

- Oba telefona koja je moj brat imao dali smo policiji. Rečeno nam je da će istražiti naše sumnje koje smo im obrazložili. Prosto sve to na društvenim mrežama što se pominje, i te poruke i najave samoubistva, nama su potpuno nejasne, jer on nije imao razloga da se ubije - ispričala je sestra tragično nastradalog dečaka.

Milica Goločevac
Foto: TikTok/Printscreen

Starija sestra trinaestogodišnjaka rekla je da bi volela da se slučaj samoubistva njenog brata detaljno istraži, kako zbog njenog brata koji više nije živ, kao izbog druge dece, jer je plaši informacija da je na društvenim mrežama najavljeno još jedno samoubistvo na istom mestu do kraja meseca.

- Volela bih da se ovo istraži do kraja, da policija ne stane ovde. Zbog mog brata iako više nije živ, a izbog druge dece. Po kraju kažu da je najavljeno još jedno samoubistvo za 13 dana - rekla je sestra nastradalog tinejdžera.

Iz policije Crne Gore saopštili su da istražuju ova dva slučaja i da za sada nema nikakve naznake da je u pitanju neki internet izazov, niti delovanje sekte.

Poznato je i da je V. K. (13) na ovoj mreži "pratio" M. G, ali i da je nakon njene smrti objavljivao njene fotografije i komentare da je ona "ljubav njegova najveća" i da "želi da ide kod nje u Raj".

Tik Tok
Foto: TikTok/Printscreen

- Do sada preduzete radnje u odnosu na dva tragična slučaja koja su se dogodila na području Pljevalja ne ukazuju na to da je u pitanju delovanje sekte ili neki internet izazova. Policija vrši intenzivne provere i u tom smjeru i javnost će o ishodu istrage biti blagovremno obaveštena - saopštio je MUP.

U saopštenju je istaknuto da, s obzirom na starost žrtava, Uprava policije postupa sa posebnom pažnjom i senzibilitetom.

- Službenici Uprave policije analiziraju sve raspoložive informacije koje su dostupne na društvenim mrežama a koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim samoubistvima i rade na identifikaciji osoba koje stoje iza dva profila na društvenoj mreži - saopštio je MUP Crne Gore.

MUP apelovao na roditelje: Pratite šta rade deca na društvenim mrežama

- Zaštita dobrobiti dece je obaveza celokupnog društva gde i policija ima određenu ulogu te apelujemo na celokupnu društvenu zajednicu da posveti dužnu pažnju deci i mladima kao i identifikovanju i rešavanju njihovih problema i izazova sa kojima se susreću u periodu odrastanja. Apelujemo na roditelje da povećaju nadzor nad načinom korišćenja interneta od strane njihove dece i da sve neobične i neprimerene sadržaje i objave, poruke i slično ukoliko ih primete prijave najbližoj policijskoj stanici.

Dečak na TikToku najavio samoubistvo

Podsetimo, misterija oko ova dva samoubistva nastala je kada se nakon smrti V. K. otkrilo da je dečak bio veoma aktivan na društvenoj mreži TikTok i da je nakon samoubistva dvadesetogodišnje sugrađanke najavio i svoje.

Nekoliko dana pre tragedije, na društvenoj mreži TikTok, trinaestogodišnjak je ostavio poruku u kojoj je najavio šta će učiniti.

dopis
Foto: TikTok/Printscreen

Prema rečima sestre preminulog V. K. oba profila preminulih su i dalje aktivna, što ukazuje da neko upravlja njima.

- Ja sam čula da su oba profila i dalje aktivna, što znači da neko upravlja njima - rekla je starija sestra dečaka.

Dečakova sestra ispričala je da V. K. nije poznavao preminulu M. G. osim sa društvenih mreža, kao i da ne znaju da li su njih dvoje možda nekada komunicirali. Istakla je i da je dečak u poslednje vreme često bio na telefonu, ali da je bio veseo i srećan i da ništa nije ukazivalo na tragediju. Isto je rekao dečakov otac.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni...

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd