fbpx
Skip to main content
Deca nose maske

NASTAVU DIKTIRA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA! Korona virus do sada imalo 1.900 đaka

Foto: Profimedia/ilustracija
Đačka populacija čini 6,3 odsto od ukupnog broja zaraženog stanovništva u Srpskoj

Od početka epidemije u Srpskoj, korona virus potvrđen je kod 824 osnovca i 1.074 učenika srednjih škola.

MRAČNO PREDVIĐANJE ZA HRVATSKU Imunolog zavapio: "Najgore je još uvek pred nama"!

MRAČNO PREDVIĐANJE ZA HRVATSKU Imunolog zavapio: "Najgore je još uvek pred nama"!

KNEŽEVIĆ NABROJAO ČETIRI KRVAVE RANE: Nova crnogorska vlada mora da počne da vadi noževe iz leđa Srbije

KNEŽEVIĆ NABROJAO ČETIRI KRVAVE RANE: Nova crnogorska vlada mora da počne da vadi noževe iz leđa Srbije

POTROŠENO SVIH 5.000 VAKCINA: Velika navala za vakcinisanje u Srpskoj

POTROŠENO SVIH 5.000 VAKCINA: Velika navala za vakcinisanje u Srpskoj

Đačka populacija čini 6,3 odsto od ukupnog broja zaraženog stanovništva u Srpskoj, tokom proteklih devet meseci. Prema podacima Ministarstva prosvete i kulture RS, u osnovnim školama trenutno je registrovano 105 aktivnih slučajeva zaraze, a u srednjim školama 119.

Iz resornog ministarstva poručuju da je situacija u školama zadovoljavajuća i da se nastava do kraja polugodišta može normalno odvijati u svim osnovnim i srednjim školama, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Podsetili su da je u proteklih mesec dana, 12 osnovnih škola, od kojih sedam u Trebinju, nastavu izvodilo na daljinu, kao i da bi sve te škole trebalo od danas da časove nastave u učionicama. Sva deca koja se nalaze u izolaciji nastavu mogu da prate putem interneta ili na programu RTRS-a.

Direktori škola i krizni štabovi lokalnih zajednica mogu da podnesu inicijativu Ministarstvu prosvete o obustavi nastave u školama za određen period i prelazak na onlajn nastavu ukoliko smatraju da to diktira epidemiološka situacija.

Ministarka prosvete Natalija Trivić precizirala je da će tokom zimskog raspusta, do 21. januara, pratiti epidemiološku situaciju i proceniti da li je nakon toga vreme da se učenici vrate u školske klupe ili će zimski raspust biti produžen.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, u Srpskoj je u protekla dva dana korona virus potvrđen kod još 452 građana. Rаdi sе о 239 muških i 213 žеnskih оsоba, оd kојih је 74 mlаđе. Najviše novozaraženih - 107 osoba je iz Banjaluke, a sledi Bijeljina sa - 67 obolelih. Od virusa, nažalost, preminulo je 44 ljudi, 27 muških i 17 žеnskih оsоbа srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi оd kојih је оsаm iz Bаnjаlukе.

Najmanje zaražena deca do pet godina

Posmatrano prema uzrasnim grupama, najveći broj zaraženih virusom korona je u dobi od 30 do 49 godina. Najmanje su oboleli mališani uzrasta do pet godina, virus je do sada registrovan kod njih 301. Dо sаdа је u Rеpublici Srpskој pоtvrđеnо 29.818 slučајеvа virusа kоrоnа.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd