Skip to main content
Jens Stoltenberg 25.11.

Stoltenberg DEMANTUJE: Nema planova za NATO baze u Crnoj Gori

Foto: Profimedia
Ipak, biće aktivnosti

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da ta vojna alijansa nema planove da gradi baze u Crnoj Gori, dodajući da se aktivnosti NATO-a u toj zemlji odvijaju u skladu sa njenim članstvom u alijansi.

NATO baze u CG: Predeo jedne poznate planine idealan je prostor za instaliranje vojne baze

General NATO-a zahteva NOVU BAZU, odakle bi lakše mogao da prati kretanje RUSKE FLOTE

- Nema planova za baze NATO-a, u smislu neke velike NATO baze, ali svakako da postoje aktivnosti koje će se odvijati u Crnoj Gori, međutim, to je nešto sto se odigrava samo zato što nas je Crna Gora pozvala, jer Crna Gora je saveznik u NATO-u - rekao je Stoltenberg na konferenciji za štampu.

Prema njegovim rečima, "neće biti nikakvih NATO aktivnosti, NATO baza, niti NATO postrojenja" u Crnoj Gori bez saglasnosti crnogorske vlade, "i to je slučaj za sve NATO saveznike".

Jens Stoltenberg
Foto: Profimedia

- Prema tome, NATO je prisutan samo na način na koji države to prihvate i ponekad NATO pruža finansiranje infrastrukture. Imamo vežbe i tu vrstu aktivnosti; Ja to ne zovem baza NATO-a, nazvaću to aktivnostima NATO-a - navodi se u transkriptu Stoltenbergove izjave koji je NATO dostavio Tanjugu. 

Radiotelevizija Crne Gore je ranije javila da je jedan od lidera DF, Milan Knežević izjavio da će NATO u najskorije vreme izgraditi dve vojne baze u Crnoj Gori.

- Ti planovi će biti realizovani tokom naredne dve godine, do 2019. Sa velikom verovatnoćom, jedna baza će se pojaviti na obali, a druga u planinama -  rekao je Knežević u intervjuu moskovskom dnevniku Izvestija.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd