Skip to main content
Slobodan Stojanović

"Ne mogu više da nosim to na duši": Svedok ZVERSKOG UBISTVA srpskog dečaka Slobodana konačno PROGOVORIO

Foto: Youtube printscreen/ RTS Merila vremena - Zvanični kanal
Mustafa Tučić jedan je od četiri nova svedoka čije svedočenje traži Tužilaštvo BiH u procesu protiv Elfete Veseli i Sakiba Halilovića, kojima se sudi za ubistvo srpskog dečaka Slobodana Stojanovića 1992. godine u mestu Donja Kamenica kod Zvornika.

Mustafa je, kao prenosi list Politika, tražio od tužioca Miroslava Janjića da mu omogući svedočenje jer ne može više, kako je rekao, da kao vernik nosi na duši monstruozno ubistvo dečaka koga je nožem zaklala Albanka Elfete Veseli prišavši mu s leđa dok je bio na biciklu i izmasakrirala ga.

Odsekla mu je obe ruke do lakata, prste na nogama, uvo... Za taj zločin znao je njen komandant Sakib Halilović, ali nije preduzeo ništa da je kazni. Uhapšena je pre dve godine u Švajcarskoj i na zahtev Tužilaštva BiH isporučena u Sarajevo.

Drama u kanjonu Morače: Auto sleteo, četiri osobe se DAVILE, a onda su ribolovci skočili za njima (FOTO)

Mustafi je trebalo više od četvrt veka da progovori. Zašto je ćutao toliko dugo, nije poznato, ali od njegovog svedočenja strepe advokati žene-monstruma protiveći se predlogu tužilaštva.

ŠOK NA JADRANSKOM MORU! Iznenada ISPLIVALA SMRTONOSNA STVAR, bila je sva NATOPLJENA! Policija intervenisala! (FOTO)

- Ja sam vernik, dva puta sam išao na hadž i ne mogu da nosim na duši taj haram (greh). Želim da iznesem činjenice o tome jer sam u vreme izvršenja ubistva dečaka bio u Cerskoj - citirao je tužilac Tučića i dodao da mu je Mustafa rekao i to da je "optuženu Elfetu Veseli viđao u uniformi i da je u Bajrićima postojao diverzantski vod na čijem čelu je bio optuženi Halilović".

Elfeta Veseli
Elfeta Veseli
Foto: Printscreen/Youtube/RTRS vijesti
Činjenice

- Roditelji su malog Slobu poslednji put videli 27. jula 1992, kada se, mimo njihove volje, preko barikada vratio u selo da dovede psa koji je ostao vezan

- Telo mališana pronašao je njegov otac Ilija Stojanović 16. juna 1993. u zaseoku Bajrići u Novom Selu, na dnu jame, prilikom iskopavanja pet srpskih boraca

- Elfete Veseli je uhapšena u septembru 2016. u švajcarskom kantonu Nojšatel

HAOS U BiH: Desetine HILJADA migranata JURIŠA ka Hrvatskoj, mnogi NAORUŽANI, NAPADNUT GRANIČAR

- Izručena je organima BiH 24. marta 2017. godine

- Suđenje počelo 21. avgusta 2017. godine

Pratite nas i na instagramu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd