fbpx
Skip to main content
Medojević

"MILOVA KRIMI ORGANIZACIJA SPREMA ORUŽANE SUKOBE" Medojević pisao Stoltenbergu: Preti nam paravojnim formacijama

Foto: Profimedia
On navodi da je od suštinske važnosti sačuvati mir i stabilnost u Crnoj Gori

- U ovom osetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti i formiranje prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, od suštinske je važnosti sačuvati mir i stabilnost, a najveća pretnja je upravo ova kriminalna organizacija iza koje stoji Đukanović - poručio je Nebojša Medojević u pismu generalnom sekretaru NATO-a.

PRIČA TUŽNOG ČOVEKA! "AGONIJA, PANIKA I OČAJ": Milo namerava da pobegne iz zemlje?!

PRIČA TUŽNOG ČOVEKA! "AGONIJA, PANIKA I OČAJ": Milo namerava da pobegne iz zemlje?!

PROVEDRIĆE SE NEBO IZNAD CRNE GORE! Amfilohije: Neću umreti dok na vrh Lovćena ne vratim Njegoševu crkvu

PROVEDRIĆE SE NEBO IZNAD CRNE GORE! Amfilohije: Neću umreti dok na vrh Lovćena ne vratim Njegoševu crkvu

KORONA PRESEK U HRVATSKOJ: U samo jednom danu zaraženo 197 ljudi, a četiri osobe su preminule

KORONA PRESEK U HRVATSKOJ: U samo jednom danu zaraženo 197 ljudi, a četiri osobe su preminule

Pismo predsednika Pokreta za promene Nebojše Medojevića Stoltenbergu sledi u celosti:

Poštovani gospodine Stoltenberg,
Koristim ovu priliku da vas upozorim na pogoršanje bezbednosnih prilika u Crnoj Gori, nakon prve smene vlasti na izborima u istoriji Crne Gore.

Kao poslanik Parlamentarne Skupštine NATO, i dugogodišnji član Odbora za odbranu i bezbednost i Predsednik parlamentarne stranke koja se od osnivanja zalaže za punopravno članstvo Crne Gore u NATO, cenim veoma važnim upozoriti na zabrinjavajuće javne nastupe predsednika poraženog DPS-a Mila Đukanovića koji najavljuje formiranje paravojnih formacija i preti da će biti spreman da inicira nasilje i izazove oružane sukobe u Crnoj Gori.

Kao član Skupštinskog odbora za odbranu i bezbednost, bio sam u prilici da se neposredno upoznam sa obimom, snagom i brojnošću Balkanske Konfederacije Organizovanog Kriminala čije je sedište u Crnoj Gori i koja predstavlja pretnju bezbednosti i širem regionu, ali i Evropi i na globalnom nivou.

Ova organizacija stoji iza šverca kokaina, cigareta, oružja i pranja novca kojim se finansiraju najmoćnije terorističke organizacije sveta. Cenim da ste upoznati da su se upravo u Crnoj Gori odvijale transakcije "droga za oružje" i da su u međunarodnoj akciji uhapšeni predstavnici kolumbijskog F.A.R.K. i Al Kaide. Akcijom bezbednosnih službi SAD i Carina u Filadelfiji, zaplenjen je rekordni iznos od 20 tona kokaina nemenjen tržištu SAD, iza čega stoji ova ista organizacija iz Crne Gore.

U ovom osetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti i formiranje prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, od suštinske je važnosti sačuvati mir i stabilnost, a najveća pretnja je upravo ova kriminalna organizacija iza koje stoji Đukanović.

Upravo zahvaljujući jasnim porukama koje je Đukanović dobio sa značajnih adresa sa Zapada izborni dan i brojanje glasova su prošli mirno i došlo je do tektonskih političkih promena.

Pobedničke koalicije su već sklopile sporazum koji garantuje da će odnosi sa NATO-om snažiti i unapređivati i ja se nadam da će nova Vlada znati da iskoristi sve mehanizme i kapacitete NATO-a i dobije podršku u demontaži totalitarnog sistema i čišćenju zemlje od organizovanog kriminala i korupcije.

Radujem se budućoj saradnji i intenziviranju odnosa sa NATO-om, posebno u vezi sa reformama sektora odbrane i bezbednosti koje nisu sprovedene zbog nedostatka političke volje.

Pred nama su ozbiljni izazovi i neophodno je odmah krenuti u reforme koje će rezultirati depolitizacijom i profesionalizacijom vojske Crne Gore i jačanju njene uloge u odbrani zemlje.

Vojska i vojnici i oficiri su u dugoj istoriji Crne Gore uvek predstavljali simbole časti, patriotizma i nacionalnog ponosa Crnogoraca - kazao je Medojević putem pisma.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
15 Beograd