fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

NEKA MU JE ALAL SVAKI DOLAR: Američka konjica spasava Mila Đukanovića — pod lažnom zastavom

Foto: Profimedia
Crnogorska opozicija, mašući nepobitnim dokazima krivice predjednika Mila Đukanovića, zahteva da on podnese ostavku i očekuje da ga EU i NATO poguraju u tom pravcu. Zahtev je racionalan, ali i potpuno naivan.

Po zapadnim pravilima obavljanja visokih državnih dužnosti krupne laži nisu dozvoljene. Po pravilu, kada neko bude uhvaćen u njima, a ne uspe da se uverljivo odbrani, to je i kraj njegove političke karijere. Takođe se zna da i ovo pravilo ima izuzetke i to tako brojne da neretko uguše sam princip.

Kada američka diplomatija odmerava problem slične vrste, nije najvažnije o čemu je dotični lagao, nego ko je u pitanju. Da li se radi „o našem“ ili „njihovom“ lažovu? Osoba se ne tretira sa stanovišta istinoljubivosti, već njene korisnosti za američke nacionalne interese.

ROD I ODROD SVOG PLEMENA: Kako je Milo, kad je porastao, postao Crnogorac

ROD I ODROD SVOG PLEMENA: Kako je Milo, kad je porastao, postao Crnogorac

Milo Đukanović je već dve decenije najbolji mogući predsednik Crne Gore sa stanovišta potreba Amerike. Stoga mu je neophodno progledati kroz prste za brojna nepočinstva koja se beleže u njegovoj lokalnoj vladavini. Šta je tamo neki nelegalno stečeni milion do kojeg je došao kršenjem svih domaćih i međunarodnih zakona, prema činjenici da je on, mimo slobodne volje i uprkos žestokom protivljenju ogromne većine građana, Crnu Goru „servirao“ NATO-u, uz gotovo nikakvu prateću cenu.

Ili, zašto bi se neko u EU uznemiravao aferom „Koverta“, koja se odnosi na praksu kupovine glasova od velikog broja sve siromašnijih birača, kada je zvanična Crna Gora pristala da slepo sledi spoljnu politiku EU i snažno se pridružila sankcijama protiv Ruske Federacije. Ta ista, oficijelna Crna Gora je poželjan i dodatan dokaz „malignog“ uticaja Rusije na Zapadnom Balkanu Jugoistočne Evrope.

SLUČAJ "TAKOZVANA DRŽAVA KOSOVO": Tajni narko-projekat od 3 milijarde dolara PROPAO U INTERPOLU!

SLUČAJ "TAKOZVANA DRŽAVA KOSOVO": Tajni narko-projekat od 3 milijarde dolara PROPAO U INTERPOLU!

Kod nje je, preciznije i po zvaničnim kvalifikacijama, uticaj Rusije ne samo bio loš, nego i ubitačan, budući da je ona spremala teroriste koji su trebali da izvrše državni udar i ubiju njenog prvog čoveka.

Priča, iako nije potkrepljena nijednim dokazom i danas ima izvanrednu upotrebnu vrednost. Jer kada velika i moćna Rusija sprema toliko zlo maloj i do juče bratskoj državi, kakva je Crna Gora, šta li mogu očekivati drugi koji Rusiju nikad nisu voleli, nego su je vazda plašili? 

Uloga Mila Đukanovića u razgradnji zajedničke države Srbije i Crne Gore, kao uvertiri za komadanje Srbije i pokušaj državnog osamostaljivanja tzv. države Kosova, zaslužuje svaku pohvalu njegovih zapadnih mentora.

Verovatno bi oni svoj projekat gurali i da nije bilo njega ili mu sličnog pobratima, ali bilo bi im mnogo teže i sporije. Stoga, neka mu je alal (kao da se čuju njihovi uzdasi) svaki dolar ili evro koji je pokupio usput, obavljajući za njih tako važan i koristan posao.

MILOGORCI UNIŠTAVAJU SVE ŠTO JE SRPSKO: Kad god su mogli, podmetnuli su nam! Sada im smeta i Ambasada Srbije!

MILOGORCI UNIŠTAVAJU SVE ŠTO JE SRPSKO: Kad god su mogli, podmetnuli su nam! Sada im smeta i Ambasada Srbije!

Milo mora da ostane na vlasti, jer se ne sme rizikovati da umesto njega, na nekim tamo (ne daj Bože!) slobodnim izborima, pobedi kandidat koji bi mislio svojom glavom i sledio interese svoga naroda. Ili, (opet, ne daj Bože!) pokušao da izvede Crnu Goru iz NATO-a. A tek su crnogorskim receptom uveli Severnu Makedoniju u redove Alijanse i primakli se Bosni i Hercegovini, sve sa ciljem da lome i prelome i samu Srbiju.

U velikoj šahovskoj partiji, koju Amerika započinje protiv Rusije i Kine, prilikom otvaranja je svaki pion važan. Zato Milo Đukanović ima razloga da se malo opusti.

Jer nije on usamljen i pojedinačan slučaj. Ne, on predstavlja jednu od brojnih kopija standardnog američkog političkog proizvoda.

Piter Frankopan u knjizi „Putevi svile — Nova istorija sveta“ (Laguna, 2018. godine) pokazuje postupke američke imperije od Drugog svetskog rata do današnjih dana. Autor je ugledni profesor na Oksfordu. Piše i objavljuje u „Njujork tajmsu“, „Fajnenšel tajmsu“, „Gardijanu“ i „Čajna dejliju“.

OBRAZ KAO ĐON! Crnu Goru trese afera "Koverat", a Đukanoviću ne pada na pamet da podnese ostavku

OBRAZ KAO ĐON! Crnu Goru trese afera "Koverat", a Đukanoviću ne pada na pamet da podnese ostavku

Onaj ko sakupi snage i dovoljno ojača želudac da „svari“ sve dokumente i istorijske podatke koje ova knjiga donosi sa surovom preciznošću, uveriće se da je Amerika, uvek i svuda, vodila samo jednu politiku — zadovoljavanja svojih državnih interesa, a da su se spoljnji povodi i objašnjenja menjali, iako su uvek bili vezani uz tuđu slobodu i demokratiju za neki „napaćeni“ narod.

Stvaranje „demokratskih“ lidera, njihova promocija, kao i kasnije proglašavanje diktatorima i svrgavanje u krvavim ili ružičastim pučevima, sastavni je deo ove otužne istorije.

Pametne ljude, poput pomenutog autora, ipak uvek muči pitanje odakle Amerikancima tolika sposobnost da ponavljaju greške, da prkose očiglednim životnim realnostima, ili da arče tuđe živote i sudbine bez imalo griže savesti?

Milo DONEO ODLUKU o OSTAVCI! Odgovorio na OPTUŽBE, drži se za SLAMKU SPASA

Milo DONEO ODLUKU o OSTAVCI! Odgovorio na OPTUŽBE, drži se za SLAMKU SPASA

Operacija spasavanja Mila Đukanovića ne može biti javna. Ona će morati biti zaklonjena nekom lažnom zastavom. U burnim političkim raspravama koje stoje pred crnogorskom javnošću, to će biti jedno od najinteresantnijih pitanja.

Zaista, koje će boje biti lažna zastava pod kojom će američka „konjica“ krenuti u spasilačku misiju? 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd