fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

NEVEROVATNA BAHATOST MILA ĐUKANOVIĆA: Neću podneti ostavku, ne verujem da me ozbiljno to pitate (VIDEO)

Foto: Profimedia
Protesti u Podgorici nisu građanski, već politički i iza njih stoje opozicione partije, "Vijesti" i jedan broj NVO i medija, ocenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u emisiji "Intervju" na TVCG.

On je dodao da neće podneti ostavku.

- Zahtevi su isključivo politički, nismo čuli nijedan socijalni zahtev koji karakteriše građanske proteste. Ovde bi građanski karakter protestima trebalo da da okolnost što formalno frontmeni protesta nisu lideri političkih stranaka, nego ljudi koji su koliko do juče bili pripadnici raznih partija. I danas bi oni trebalo da budu garancija da je reč o građanskim protestima, iako jako dobro znamo da u pozadini tih protesta stoje političke partije, ne samo logistikom, nego i političkim idejama - kaže Đukanović.

KNEŽEVIĆ SVE PRIZNAO! Niko me nije reketirao u Srbiji, finansijski sam održavao DS 10 godina!

KNEŽEVIĆ SVE PRIZNAO! Niko me nije reketirao u Srbiji, finansijski sam održavao DS 10 godina!

Ðukanović ponovo je odbacio sve optužbe biznismena i vlasnika "Atlas" grupe Duška Kneževića i dodao da se njegovi interesi poklapaju s interesima Demokratskog fronta, te istakao da oni žele revoluciju. 

Na pitanje da li će, što je bio jedan od zahteva organizatora građanskih protesta, podneti ostavku do 16. marta, Đukanović je kazao:

- Ne verujem da me ozbiljno to pitate. Naravno da neću - odgovorio je on. 

Ðukanović je rekao da Knežević nije problem ni opozicije ni vlasti, već da je "najveći problem sam sebi" i odbacio navode da je vlasnik "Atlas" grupe uspeo da korumpira crnogorsko društvo. 

- Knežević je očigledno čovek, prema vlastitom priznanju, koji je počinio određene sumnjive poslove i koji je svestan da je pod istragom i verovatno pred optužnicom - rekao je Ðukanović.

Oseća da mu se BLIŽI KRAJ! Pogledajte kako MILOVI BATINAŠI MALTRETIRAJU ljude na Cetinju (VIDEO)

Oseća da mu se BLIŽI KRAJ! Pogledajte kako MILOVI BATINAŠI MALTRETIRAJU ljude na Cetinju (VIDEO)

Predsednik Crne Gore ispričao je i da je Knežević tražio od njega pomoć da ne bude procesuiran.

- Nakon što je dobio logican odgovor da u Crnoj Gori danas ne postoji taj politički autoritet koji će sudu, ili tužiocima narediti šta i kako da rade, on je odlučio da pobegne iz Crne Gore i da svoj slučaj prebaci sa pravnog na politički teren - rekao je Đukanović dodajući da je Interpol prihvatio poternicu iz Crne Gore.

ĐUKANOVIĆ: Knežević je od mene tražio pomoć!

ĐUKANOVIĆ: Knežević je od mene tražio pomoć!

On je ocenio da je "jasno uočljiva nit", koja povezuje sve zahteve za njegovom ostavkom, u poslednjih 30 godina jer je, kako je naveo, reč o politici koja ne veruje u snagu svojih argumenata. 

- Nama suprotstavljena politika nije politika koja može pobediti. Oni ne mogu pobediti na izborima, zato kreiraju afere. Oni pojačavaju svoj aktivizam da kreiraju afere uz pomoć bilo kog politickog desperadosa, koji bi doveo do revolucionarnog naboja koji će im pomoći da sprovedu ideje u đelo - rekao je Đukanović. 

Ðukanović kaže da su njegovi politički kritičari uvek bili uvereni da bi njegov odlazak sa političke scene, uključujući i fizičku likvidaciju, odnosno scenario iz oktobra 2016, zapravo otvorio put za ostvarivanje njihovih politickih interesa.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd