fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

NOVA SKANDALOZNA IZJAVA ĐUKANOVIĆA! Aktuelni predsednik Crne Gore ponovo udario na SPC i Srbiju

Foto: Profimedia/ilustracija
Milo Đukanović, lider DPS, na devetom partijskom kongresu ponovo se obrušio na SPC, navodeći da je ona uvedena na politički teren u Crnoj Gori.

- Ovog puta na politički teren u Crnoj Gori brutalno je uvedena u SPC kao dokazano najopakiji instrument velikosprskog nacionalizma podrstrekač, jatak i advokat najmostruoznije genocida u Evropi novijeg doba, naveo je Đukanović, dodajući da je SPC "navodno branila ugrožene svetinje".

POZNATI DETALJI SMRTI DEČAKA (11) UMRLOG OD KORONE: Teška imunološka reakcija sa sepsom se brzo razvijala

POZNATI DETALJI SMRTI DEČAKA (11) UMRLOG OD KORONE: Teška imunološka reakcija sa sepsom se brzo razvijala

NEGATIVAN PCR TEST ISPRAZNIO SKIJALIŠTA: U Srbiji nije potreban, kakvo je stanje u regionu?

NEGATIVAN PCR TEST ISPRAZNIO SKIJALIŠTA: U Srbiji nije potreban, kakvo je stanje u regionu?

MEDOJEVIĆ O PROBLEMIMA IZMEĐU SRBIJE I CRNE GORE! Poslanik DF-a nikad otvorenije - sve izneo u javnost

MEDOJEVIĆ O PROBLEMIMA IZMEĐU SRBIJE I CRNE GORE! Poslanik DF-a nikad otvorenije - sve izneo u javnost

- Iako je pokušavala da zadrži nezakonito prisvojenu imovinu, koju su gradili crnogorska država i građani, kazao je Đukanović.

- I Srbija se uključila u odbranu, navodno ugroženih Srba u Crnoj Gori, pa se sada brinu i za izbore u Nikšiću i popis. Složena su iskušenja kroz koja Crna Gora prolazi, a odgovor mora biti nikada hrabriji sa jasnom strategijom. Na velikodržavni srpski nacionalizam moramo odgovoriti snagom naše države i crnogorskim društvom građana, a ne nacionalizmima multetničke Crne Gore - naveo je Đukanović.

Kako je dodao, DPS je prihvatio izborni rezultat kojem je doprinela i "manipulacija verskim osećanjima" i otvoreni hibridni rat.

- Bilo je raznih i drugih pritisaka kojima ovog puta nismo uspeli da se odupremo - rekao je Đukanović.

U novoj većini je kaže koalicija koja služi interesima drugih država, prvenstveno onih koje svojataju Crnu Goru i vide je kao deo "srpskog sveta", a globalno i kao deo "ruskog sveta".

Takođe, Đukanović u osvrtu na susedske odnose u regionu, optužio je Srbiju da nisu hteli da budu samo susedi, već i domaćini u Crnoj Gori.

- Mi smo snaga naše države. Posle 30 godina trebalo je da DPS ode u opoziciju pa da parlamentarna manjina prizna rezultate izbora i pokaže da poštuje izbornu volju građana -  rekao je Đukanović

Promenama u vrhu će, kako očekuje, odgovoriti očekivanja birača i nastaviti borbu za vrednosti kojima su posvetili život.

Kazao je i da je Srbija u odbrani "ugroženog srpstva vrlo zaiteresovana za izbore u Nikšiću i popis".

- I predstavnici međunarodne zajednice bili su zabrinuti za verske slobode umesto da prepoznaju SPC kao alatku malignog uticaja na evropske vrednosti".

Predsednik DPS-a kaže da je: - Srpska pravoslavna crkva je najopakiji instrument velikosrpskog nacionalizma, podstrekač najmonsturoznijeg genocida.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd