fbpx
Skip to main content
Ljiljana Simić

Novi detalji spaljivanja Srpkinje u Herceg Novom: Šta se vidi sa Ljiljaninog bankovnog računa 

Foto: Printscreen/facebook.com
Nestanak nesrećne žene prijavila je porodica još 6. septembra

Za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić (54), čije je telo sa vidnim opekotinama po glavi i rukama policija pronašla u petak na nepristupačnom terenu u zaseoku Lazarevići na Mokrinama, nadomak Herceg Novog, osumnjičeni su Zoran Marić iz Foče i Radomir Delić iz Vlasenice. 

TRAGIČAN ZAVRŠETAK POTRAGE U KOTORU: Ljiljanino zapaljeno telo našli u Herceg Novom

TRAGIČAN ZAVRŠETAK POTRAGE U KOTORU: Ljiljanino zapaljeno telo našli u Herceg Novom

MI, KRIVOKAPIĆI, SMO TAKVI: Sin BUDUĆEG premijera Crne Gore rasplakao REGION pismom OCU!

MI, KRIVOKAPIĆI, SMO TAKVI: Sin BUDUĆEG premijera Crne Gore rasplakao REGION pismom OCU!

VELIKE MUKE U BOSNI: Granica šuplja kao švajcarski sir, a oni bi da jedu baklavu na Baščaršiji

VELIKE MUKE U BOSNI: Granica šuplja kao švajcarski sir, a oni bi da jedu baklavu na Baščaršiji

Obojica su nastanjena u Herceg Novom. Delić je zbog sumnje za saučesništvo u ovom stravičnom zločinu ubrzo uhapšen u Crnoj Gori, a Marić, koji se smatra "neposrednim izvršiocem", efikasnom akcijom policije RS juče je lociran i priveden u Foči.

Marić je, kako pišu beogradski mediji, višestruki povratnik u izvršenju raznih krivičnih dela zbog kojih je često privođen. Na dugom spisku zlodela su prevare, iznude, krađe, pokušaj silovanja, pa čak i prijavljivanje lažne vlastite otmice!

Nestanak Ljiljane Simić, koja je rodom iz Kragujevca ali je već decenijama živela i radila u Kanadi, prijavila je porodica još 6. septembra. Tada je ona sa dubrovačkog aerodroma trebalo da otputuje u Kanadu, ali je, u međuvremenu, potvrđeno da nije prešla granicu Crne Gore. Simićeva je boravila u Kotoru, po sedam-osam meseci godišnje, dok je ostalo vreme provodila sa decom u Kanadi. Poslednji put su je komšije i videle u Kotoru 5. septembra kada je napuštala stan.

Zabavljala se sa taksistom?

Liljanin bivši suprug tvrdi i da je od poznanika dobio informaciju da se ona, navodno zabavljala sa nekim muškarcem iz Podgorice:

- Ljiljana mi je pričala o njemu, da je tobože neki policajac po struci, a ispalo je da je taksista. Nekoliko dana pred njen polazak za Kanadu su se posvađali.

Kakav je bio dalji sled događaja utvrdiće istraga, a prema navodima Vladimira Krstanovića, Simićkinog bivšeg supruga, koje su juče preneli pojedini mediji, ona je navodno htela da proda stan u Kotoru i da kupi manji. On pretpostavlja da je monstruozno ubistvo počinjeno iz koristoljublja. Navodno je Marić često telefonom kontaktirao sa Ljiljanom, nakon njenog nestanka dolazio u stan u Kotoru, pokušao da proda njen džip i da plaća njenom kreditnom karticom.

Nezvanično, upravo je ta kartica blokirana iz centra banke jer su "podizane neuobičajeno velike sume novca".

- Na osnovu njenog izveštaja sa viza kartice, gde je u uobičajenim uslovima Ljiljana trošila oko 4.000 dolara mesečno, vidi se da je poslednjeg meseca, sa njenog računa podignuto čak 17.000 dolara - ispričao je Krstanović. - Na jednoj lokaciji, sa koje je pokušavao da plati Ljiljaninom karticom na pumpi u Kotoru, viđen je čovek koji vozi Ljiljanin džip i kako sipa gorivo.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd