fbpx
Skip to main content
beograd

NOVI KUĆNI RED: Zabranjeno roštiljanje na terasama, sušenje veša na balkonima...

Foto: Srbija Danas
Stroga pravila važe za sve stanare

Ako se usvoje izmene i dopune Odluka o kućnom redu u stambenim zgradama, građani Sarajeva više neće moći da suše veš na prozorima i balkonima u određenim delovima grada, a istresanje bilo čega kroz prozor biće zabranjeno i kažnjivo.

Takođe, u ovoj Odluci se navodi kako će svi posebni događaji i aktivnosti koji podrazumevaju narušavanje mira, bilo da je reč o proslavama ili vršenju popravki, morati da budu najavljene na oglasnoj tabli 24 sata ranije.

UKLETI STANOVI U SRBIJI: Prodaju se za male pare, a niko ih neće - evo i zašto!

"Zabranu sušenja veša na prozorima je nemoguće sprovesti, jer veliki broj zgrada nema balkona niti zajedničkih unutrašnjih prostora za sušenje. Ostala je zabrana sušenja veša na balkonima koji su okrenuti prema glavnoj ulici u centralnoj jezgri grada", rekao je Hamdo Karić, pomoćnik gradonačelnika za komunalne poslove za Clix.ba.

Zgrada
Foto: Profimedia/ilustracija

Zabranjeno bacati mrve i hranu za životinje kroz prozor

"Zabranjeno je istresanje i provetravanje predmeta iz stanova na prozorima, balkonima i stepenicama, izbacivanje otpadaka smeća i drugih predmeta kroz prozor, kao i bacanje hrane radi hranjenja golubova i drugih životinja, kačenje predmeta preko prozorskih i balkonskih simsova, ostavljanje ogreva na balkonima, pranje balkona većim količinama vode, pripremanje roštilja na balkonima i terasama, držanje u stanu i poslovnim prostorima lako zapaljive materije, izuzev gasnih boca za kuvanje", navodi se između ostalog u odluci.

KO GOD DA JE POBEDIO U HRVATSKOJ JEDNA STVAR SE NE MENJA: Potiče iz vremena Tuđmana, a ima veze sa SRBIJOM! (FOTO)

Ukoliko postoji vrt ili trava ispred stambenog prostora, stanari moraju da je održavaju, kao što je slučaj i sa dvorištima i objektima u njima. Gradski komunalni inspektori proveravaće da li se stanari pridržavaju ovih odluka.

Pročitajte i:

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd